Flere nyheder

 
Litteratur
Du er hvad du spiser

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Du er hvad du spiser
Tir. 4. okt. 2005

Bogen "Du er hvad du spiser" er overplastet med udsagn som "Den internationale Bestseller", "Slankere, sundere og gladere", samt "kendt fra TV3" og man kan åbenbart sælge hvad som helst, når bare det er kendt fra TV.

Det er ikke til at sige, om det er Gillian McKeith eller oversætteren, som er det største problem, men faktum er, at bogen er fyldt med faktuelle fejl, udsagn som er taget ud fra en sammenhæng, samt udsagn der er komplet uforståelige. Dette borger bestemt ikke for, at man som læser tror på bogens øvrige oplysninger om kosttilskud og fødevarer, som skal gøre én sundere og slankere, ikke mindst fordi intet af det bliver bakket op af nogen form for logiske forklaringer eller forskningsresultater.

Forfatteren er fortaler for, at man indfører små ændringer i sin hverdag for at forbedre sin livskvalitet i stedet for at ændre en hel masse og så ikke holde ved. Det lyder jo umiddelbart meget godt, men de fleste vil nok synes, at en fuldstændig ændring af måden, man spiser på, f.eks. at holde op med at spise kød og kartofler sammen, samt at skulle spise et utal af forskellige kosttilskud, alger og andre lækkerier fra helsekostforretninger, hvor der stadig er mange mennesker, som aldrig har sat deres ben, er en temmelig radikal ændring af deres levevis. Det er klart, at det er meningen, at man skal foretage ændringer af sin levevis i trin og vende sig langsom til forandringerne, men alligevel.

Ifølge forfatteren kan man se en hel masse om, hvordan en person har det, og hvad han eller hun spiser forkert, bare ved at studere personens ansigt, og det skal såmænd nok være rigtigt. De fleste danske læsere vil dog nok have et problem med den selvforherligelse og "vi alene vide"-attitude, som forfatteren lægger for dagen i sin bog. Kan man abstrahere fra fornemmelsen af få indblik i en slags sekt, kan man sagtens få en masse god viden om fødevarer og forskellige ting, man kan gøre for at forbedre sin levevis. Efter sigende skulle forfatteren også have påvist gode resultater med at få folk til at tabe sig på fjernsynet, så det kunne måske være værd at prøve.

Dr. Gillian McKeith: Du er hvad du spiser
Forlag: Aschehoug
Sider: 223
Udgivelsesdato: 29.08.2005
ISBN: 87-11-26173-0