Flere nyheder

 
Litteratur
Rita og Krokodille på skovtur

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rita og Krokodille på skovtur
Tir. 25. okt. 2005

En meget fængende og sød efterårsbilledbog, der giver lyst til at tage i skoven og samle kastanier.

"Der bor en krokodille i Ritas badekar.." sådan starter denne historie af Siri Melchior og med et billede af en krokodille med badehætte på, der sidder i et badekar og leger med gule plastikænder, er historien godt startet.

Rita og Krokodille skal i skoven og samle kastanier. Da de kommer ud til skoven forklarer Rita Krokodille, at det er virkelig vigtigt, at den bliver på stien, for ellers farer den vild - og måske møder en farlig ulv! Men selvom Krokodille hele tiden bliver væk fra Rita, så er det Rita, der farer vild, da hun går væk fra stien for at samle kastanier. Men Krokodille går ind mellem træerne for at lede - og finder hende til sidst, efter at have hilst på og givet pote til en stor ulv.

Der er mange ligheder med eventyret om Rødhætte, og om at man skal huske at blive på stien, og ulven er da også med - men virker ganske venlig, til stor forundring for børnene, der kender eventyret om Rødhætte.

Illustrationerne er rigtig hyggelige - fyldt med efterårsblad, blæst og kastanier. Og jeg er helt vild med de mange små myrer, tusindben og bladbunker. Det er en billedbog med nogen virkelige dejlige efterårsillustrationer.

En historie til at læse igen og igen for de 2 til 5-årige.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Siri Melchior: Rita og Krokodille på skovtur
Forlag: Gyldendal
Sider: 36
Udgivelsesdato: 07.10.2005
ISBN: 87-02-04242-8