Flere nyheder

 
Litteratur
Narnia

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Narnia
Tor. 27. okt. 2005

- Løven, Heksen og Garderobeskabet.

En forkortet udgave af fortællingen om "Løven, Heksen og Garderobeskabet", i stort format med billeder fra filmen, der har præmier første juledag.

En dag finder de fire børn Peter, Susan, Edmund og Lucy ved en tilfældighed indgangen til det fortryllede land Narnia. I Narnia hersker den onde heks Jadis, og da det lykkes hende at tage et af børnene til fange, ser det sort ud. Men alle får nyt håb, da Aslan kommer til hjælp - Aslan, den mægtige løve, som skabte landet Narnia.

Teksten, der er meget lidt af, er som sagt en stærk forkortet udgave af C.S. Lewis Løven, Heksen og Garderobeskabet, og det er altid svært at korte et stort værk ned til få sider, men det har de nu klaret rimeligt.

Der er store billeder på alle sider fra filmen. Billedkvaliteten er ikke alle steder lige gode - mange af billederne er faktisk så grumsede, at det ikke helt kan forstås, hvordan udgiverne har fået sig selv til at tage dem med. De fleste personer falder ganske godt ind i min opfattelse af historien, bortset fra heksen, men måske har hun noget der vinder på et lærred. Jeg synes i hvert fald ikke, hendes udseende er specielt ondt eller uhyggeligt på illustrationerne.

Jeg glæder mig til at se filmen, og denne bog har da ikke afskrækket mig. Der ser ud til at være ganske gode visuelle effekter i filmen, og jeg glæder mig til at møde Aslan, Tumnus, Peter, Susan, Edmund og Lucy og alle de andre.

En bog for dem, der absolut ikke kan vente - for filmfans, og som billedbog for de yngste, der er for små til hele bogen. Men jeg synes nu hellere, at man skulle genlæse den rigtige historie inden filmen i stedet.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

C.S. Lewis: Løven, Heksen og Garderobeskabet
Forlag: Borgen
Sider: 48
Udgivelsesdato: 20.10.2005
ISBN: 87-21-02651-3