Flere nyheder

 
Litteratur
I det gamle Egypten

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
I det gamle Egypten
Man. 31. okt. 2005

I samlingen Kididoc, en række fakta-bøger til de 4-8-årige, udkommer nu bogen " I det gamle Egypten", en sød og spændende folde-ud bog, der på underholdende vis lærer børnene om livet i Egypten i gamle dage. De fine tegninger og de indbyggede overraskelser kan ikke undgå at vække begejstring.

Fra første side er I det gamle Egypten fyldt med flapper, der kan åbnes, foldes ud eller trækkes ud, og det gør i høj grad, at bogen snarere virker som et farvestrålende stykke legetøj end bare et middel til lærdom. Der er virkeligt tænkt over detaljerne, selvom man kan frygte, at bogen ikke er robust nok til nogle ivrige barnehænder. Sommetider er flapperne lidt uvillige til at samarbejde, og så kommer der næppe til at gå lang tid, før de bliver revet itu.

Der er ikke tale om nogen historie eller handling; bogen indledes med en række spørgsmål, som børn måske kunne have omkring det gamle Egypten, og så går den ellers i gang med at fortælle, først med det helt grundlæggende om ørkenen og Nilen, så om forskellige egyptiske guder, der gemmer sig bag tegninger af de ting, de er guder for. De mest kendte faraoner introduceres, og herefter følger et langt stykke om faraonernes liv og død, mumier, pyramider etc. Barnet præsenteres dog også for dagligdagen for den almindelige egypter, og hvad der måske er mere interessant: det egyptiske barn.

En stor del af bogens charme bygger på Rémi Saillards søde tegninger, der er naive og alligevel meget detaljerede. Der er ingen tvivl om, at I det gamle Egypten byder på mange hyggelige timer, også selvom børnene risikerer at lære noget.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Claudine Rolland: I det gamle Egypten
Forlag: Borgen
Sider: 24
Udgivelsesdato: 17.10.2005
ISBN: 87-21-02596-7