Flere nyheder

 
Litteratur
Håndbog for romantikere

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Håndbog for romantikere
Tor. 3. nov. 2005

Som et bud på, hvordan man kan redde sit parforhold, er 'Håndbog for romantikere' ganske uskyldigt nuttet. Forstået i mest bogstaveligste forstand som 'en håndbog' er den ubrugelig.

Guldaldermalerne må for de to mandlige forfattere af Håndbog for romantikere være noget af det mest romantiske, de kan forestille sig, for listen over visuelle bidragsydere domineres af Købke, Eckersberg og Friedrich. Et pudsigt valg, når bogens øvrige anbefalinger er, at man skal tilføre sin og sin elskedes hverdag romantik i form af e-mails, små uventede post it-lapper og nytårsaftener alene.

Men det er selvfølgelig blot illustrationer. Kigger man på det indholdsmæssige, er Håndbog for romantikere med den hårde punch line 'Sådan får du et bedre parforhold' opbygget som et leksikon, der gør det muligt at slå op og finde ud af, hvad man skal stille op med det skrantende forhold til kæresten. Eller gør det? Hvordan får man et bedre forhold - i øvrigt er relationen 'forhold' slet ikke taget med i håndbogen - ved at læse om 'fodbold', 'fødselsdagskort', 'månedrømme' og 'laguner'? Hm.. Budskabet fejler såmænd ikke noget og skiller sig ud fra tilsvarende selvhjælpsbøger ved blot at understrege, at alle parforhold kan nyde godt af lidt opmærksomhed. Der gives såmænd også operationalisérbare henvisninger til både film, musik og steder, man kan peppe sit forhold op med på den rigtige, romantiske måde.

Hvis håndbogen skulle være praktisk anvendelig, kunne den med fordel være blevet inddelt i større emner, f.eks. 'det første forhold', 'ægteskabet', 'kærlighed' og 'sex'. Således kunne den needy læser bedre orientere sig i netop sin livssituation. Et endnu bedre råd er dog, at man læser den som en slags lokumslitteratur og lagrer de relevante informationer til den åndelige førstehjælpskasse. Om det måtte være ligegyldig viden om, at Simon og Janni Spies havde verdens højeste bryllupskage, eller at Seychellerne er et udmærket rejsemål, må afgøres af den enkeltes behov.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Henrik Hohle Hansen & Ole Knudsen: Håndbog for romantikere
Forlag: Gyldendal
Sider: 320
Udgivelsesdato: 03.11.2005
ISBN: 87-02-03998-2