Flere nyheder

 
Litteratur
Tusmørke

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Tusmørke
Lør. 5. nov. 2005
Sikken en fantastisk spændende bog - gribende fra første side. Netop som jeg troede, at nu kunne der ikke skrives mere om vampyrer, så kommer denne bog, der er meget mere end om vampyrer, men om den sensuelle, første, store kærlighed, der fylder alt, og hvor intet andet længere betyder noget, heller ikke at den udkårne er vampyr..

Bella Swan flytter efter at have boet hele sit liv hos sin mor i Phoenix til den lille regnvåde by Forks i staten Washington for at bo hos sin far, der er politimesteren i den lille by. Hun starter på den lokale high school og det hele tegner til at blive det mest kedelige, hun nogensinde har gjort. Det er, lige indtil hun møder Edward Cullen. Edward Cullen og hans søskende og plejesøskende hos Dr. Cullen skiller sig ud fra de andre elever på skolen; de holder sig for sig selv og er alle blændende skønheder, hvilket fanger Bella. Men de første møder med Edward er langt fra behagelige - og på trods af dette drages hun imod ham, og resten er I næsten nødt til selv at læse..

Det er en bog fyldt med følelser, stærke instinkter og længsel, men også med humor og smil. Hvad tager man f.eks. på "når ens vampyrkæreste tager sin elskede med hjem for at præsentere hende for vampyrfamilien"?? Det er en spændende bog, der holder en fanget fra side 1, hvor man holder vejret med Bella, når Edward læner sig imod hendes hals.. af fryd og af frygt.

Bogen kunne sagtens være skrevet i et bind, men forlæggeren har valgt at lave den i to, og når det nu var valget må jeg tage hatten af for den mest spændende overgang jeg mindes at have læst.. stakkels de, der kun er i besiddelse af bind 1 og ikke straks kan kaste sig over fortsættelsen - så er I advaret!

En virkelig vellykket debutroman af Stephenie Meyer, der klart ligger op til en fortsættelse, som ifølge hendes hjemmeside er på vej. Det samme er muligvis en filmatisering af filmen.

En ungdomsbog, men også en bog for de unge i hjertet, der endnu kan huske deres gymnasietid, for vampyrfans og generelt for alle der bare gerne vil læse en god bog!

Stephenie Meyer: Tusmørke 1
Oversættelse: Birgitte Brix
Forlag. Sesam
Sider: 264
Udgivelsesdato: 30.9.2005
ISBN: 87-11-22397-9
Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Stephenie Meyer: Tusmørke 2
Oversættelse: Birgitte Brix
Forlag. Sesam
Sider: 245
Udgivelsesdato: 30.9.2005
ISBN: 87-11-22461-4
Køb eller bestil bogen på e-boghandel.