Flere nyheder

 
Litteratur
Verdensmester med vilje

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Verdensmester med vilje
Ons. 9. nov. 2005

"Verdensmester med vilje" er en autentisk fortælling om en succesfuld ung mand, som ser ud til at kunne lægge verden for sine fødder, men som får slået sin fremtid i stykker i et biluheld. Bogen er en beretning om hvordan Peter Christiansen kæmper sig tilbage til livet mod alle odds.

Bogen er samtidig skrap kost for dem, som er vant til ydmyge lidt selvudslettende mennesker, som de fleste er. Om det er ulykken, der har gjort det, eller Peter Christiansen bare er på den måde, er ikke til at vurdere, men faktum er at Peter gennem sin fortælling hurtigt kommer til at virke som verdens mest utålelige mennesker p.g.a. sin trang til hele tiden at sætte sig selv i centrum. Det er givetvis også hans "Jeg er verdens navle" synsvinkel, som har gjort at han er kommet så langt med sin genoptræning, som han er, men det får ham til at fremstå som en meget belastende person.

I første del af bogen hører vi meget om hans kæreste, som han er utrolig glad for, og som han er meget bange for at miste, men samtidig kræver han utroligt meget både af hende og sine nærmeste, og da forholdet til sidst ikke kan klare mere, er det lige som om, der trækkes en linje i bogen, og så hører vi ikke mere om Peters kæreste, bortset fra at han ikke kan forstå, at hun ikke kunne holde ud lidt længere.

Der er ingen tvivl om at Peter Christiansen har fået et hårdt slag ved at gå fra at være verdensmester i Kickboxing, model og lige fået sin drømmelæreplads som reklametegner samtidig med at han har en sød kæreste og gode venner, til at blive bombet helt tilbage på babystadiet og skulle lære alt lige fra at sidde og spise til at kunne gå igen. Det er fantastisk at han har nået så langt som han er og det er en spændende bog, hvis man altså kan abstrahere fra alle de selvcentrede bemærkninger.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Peter Christensen og Bente Hoffmann: Verdensmester med vilje
Forlag: Aschehoug
Sider: 142
Udgivelsesdato: 04.10.2005
ISBN: 87-11-11826-1