Flere nyheder

 
Litteratur
En have er en gave

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En have er en gave
Tir. 15. nov. 2005

En havebog der ikke er en Gør-det-selv-havebog i gængs forstand. Det er ikke her, du finder anvisninger på at klippe roser ned, eller en trin for trin vejledning til at lave et springvand i haven. Lisbeth Krappers formål med bogen er ene og alene at formidle sin egen glæde ved haven og naturens gang.

En have er en gave er en bog, de fleste haveelskere vil kunne finde en masse at nikke genkendende til. For amatøren som endnu ikke kender meget til havens glæder kan der godt være en vis portion skuffelse over, at det ikke rigtigt er en bog, man lærer noget af.

I bogen fortæller Lisbeth Krapper om den have, hun blev nødt til at starte fra bunden, da det gik op for hende, at haven, der fulgte med hendes nye hus, var helt og aldeles død. Det var et stort arbejde, men hun har nu en have, som ser ud, præcis som den drømmehave hun så for sit indre blik, inden hun begyndte, og det er en have hun glæder sig over hver dag året rundt.

Bogen er fyldt med smukke billeder fra Lisbeth Krappers have. Hovedparten af billederne har forfatteren selv taget, de øvrige er fotograferet af Hans Ole Madsen.

Bogen fungerer som en ode til havekunsten og giver håb til alle os, som stadig forbinder havearbejde med sved på panden, vabler i hænderne og time efter time af kedeligt opslidende arbejde med hakke og skuffejernet. Måske finder vi også på et tidspunkt den glæde ved haven, som Lisbeth Krapper har fundet.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Lisbeth Krapper: En have er en gave
Forlag: Aschehoug
Sider:124
Udgivelsesdato: 08.11.2005
ISBN: 87-11-26452-7