Flere nyheder

 
Klassisk musik
Rusalka

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rusalka
Tir. 29. nov. 2005

Opført af Helikon Opera Theatre, Moskva.

Rusalka er en fortolkning af H.C. Andersens Den lille Havfrue. Historien følges ikke til punkt og prikke, men forestillingen ligger tæt nok på, til at det ikke gør så meget, at den ikke er tekstet. Den manglende tekstning, hvor irriterende det end kan virke i starten, er med til at man som publikum bliver tvunget til blot at læne sig tilbage og nyde de detaljerede kulisser og den flotte musik.

Virkelige sangtalenter
Rusalka synges af nogle afsindigt dygtige sangere, især Natalie Zagorinskaja og Swetlana Sozdateleva, som deles om at synge hovedpartiet som Rusalka, klarer nogle rigtigt flotte arier ligesom Nikolai Dorozhkin i partiet som prinsen klarer sangpartierne rigtigt godt.

Kostumer og kulisser
Den kostumeansvarlige for forestillingen Tatiana Kuindzhi har forsøgt sig med nogle meget modige og fremsynede tiltag, som ind imellem rammer helt ved siden af. Personerne er generelt meget moderne klædt, den fremmede prinsesse, som prinsen forelsker sig i, ligner mere end forretningskvinde end en egentlig prinsesse og bryllupsgæsterne er alle i mørkt tøj af en type, der ikke afviger fra vore dages bryllupstøj. Til gengæld har man syntes, at Søkongen skulle sminkes kridhvid i hovedet, have grønligt stridthår og gå i en fiskenetslignende dragt, mens heksen er yderst elegant og ganske køn i en sort ciffonsag, og man undrer sig over, at både skovhuggeren og køkkendrengen er klædt ud som kokke!

Undervandskulissen er rigtigt flot og detaljeret, her kan ikke engang Rhinguldet være med. Der er dog lidt besvær, når handlingen skal forestille at foregå på slottet, da der ikke foregår nogle sceneskift overhovedet. Der skal publikum være gode til at følge med og forestille sig at havbunden pludselig er stengulvet på slottet.

Rusalka kan opleves i Musikhuset Aarhus søndag den 27. og mandag den 28 november 2005.