Flere nyheder

 
Litteratur
Det Mystiske Danmark

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Det Mystiske Danmark
Man. 5. dec. 2005

Når nu forholdet til travle, golfspillende og berejste bedsteforældre ikke er "som i de gode, gamle dage", må der mere autoriserede historiefortællere til. Lars Thomas har sat sig for at finde det mystiske Danmark og formidle de mange legender og vandrehistorier bredt - og i en stille stund kan bedste måske endda finde tid til at læse højt?

Skal familien på eventur? Så kan Aschehougs nye rejseguide Det Mystiske Danmark lede små og store barnlige sjæle derhen, hvor det ikke kun er herregårdenes temperatur, som får det til at løbe koldt ned ad ryggen, men også deres legender.

Urolige søhelte, Christian+Frederik den 4. og hvide damer går nemlig igen, og fra dyreriget finder vi et dansk Loch Ness i Furesøen og et kæmpefirben i Rold Skov. Mon dog? Tjah, med fingrene godt begravet i fantasien kan det ske, at man dér kan trække brugbar motivation frem, men ellers "afslører" den særprægede rejseguide selv mulige forklaringer på de mærkelige fænomener.

Loch Ness-uhyret i Furesøen kan være maller eller en svømmende skarv, og den fanden, som var løs i Laksegade i 1826, slås hen som 'bølleoptøjer'. Enkelte af historierne savner endnu deres forklaring, og det åbner muligheden af en regulær familiequiz, hvis man nu alligevel er på Bornholm og keder sig; for hvem ville ikke gerne vide, om Tempelridderne var der eller ej?

Det Mystiske Danmark er relativt uspændende skrevet uden sans for hverken sprog eller dramakurve, og det er synd. Sammen med det brochureagtige layout giver det nemlig indtryk af, at bogen ikke skal tages alvorligt. Der mangler en fast beslutning om, hvorvidt indholdet er røverhistorier eller kulturhistorie. Men det kan da så være åbent for fortolkning. Bøh!

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Lars Thomas: Det Mystiske Danmark
Forlag: Aschehoug
Sider: 219
Udgivelsesdato: 15.11.2005
ISBN 87-11-22275-1