Flere nyheder

 
Film
The Fog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Fog
Lør. 7. jan. 2006

"The Fog", der er endnu et remake af en ældre John Carpenter film, når hverken sit forlæg eller ret meget andet til sokkeholderne. Den er mest af alt endnu et bevis på det oftest fuldstændigt ligegyldige og fantasiløse i genskabelsen af tidligere produktioner, som næsten altid alligevel er langt bedre end de opdaterede versioner.

The Fog anno 1980 - og i dag
John Carpenter præsterede med The Fog for 25 år siden, at iscenesætte en semi-klassisk spøgelsesfortælling, der var rig på både suspense og iderig old-school uhygge. Og dennes historie følges da også ret så snorlige i den nye version, men så hører de fleste sammenligninger også op. For det, der fremstod originalt og kreativt i den originale film, det virker både tamt, trivielt og uinspireret i den nye.

Blod for blod
Den lille og renskurede by, Antonio Bay, er en tryg, lille havneby, der gemmer på en uhyggelig fortid. I 1871 bedrog byens 4 nu hædrede stamfædre et skib med en spedalsk besætning, stjal deres anselige rigdomme og dræbte derefter dem alle, for at slette sporene efter deres hæslige forbrydelse. Og det var med det indhentede udbytte fra denne forbrydelse, at Antonio Bay udviklede sig fra en fattig udørk og til et blomstrende og rigt lille samfund. Men som byens beboere lever uvidende om dens blakkede fortid, så har de døde ikke glemt deres uretfærdige endeligt. Så i ly af en omfattende og tyk tåge, vender de hævngerrige gespenster tilbage til Antonio Bay, for at kræve blodhævn. De 4 morderiske mænds efterkommere må nu stå ansigt til ansigt med de tilbagevendte døde og fortidens synd.

En ligegyldig omgang
Overhovedet er The Fog en fuldstændig overflødig og ligegyldig film, hvorom det eneste positive, der kan siges er, at den da i få øjeblikke er svagt underholdende. Men derudover kan den heller ikke siges, at byde på ret meget mere. Faktisk lider filmen under, at den bliver værre og værre, som den skrider frem. Begivenhederne mister mere og mere deres troværdighed, og ved filmens afslutning, klimaks og endelige opgør mellem de tilbagevendte døde og byens indbyggere, er man stået helt af. Selv de visuelle effekter er her så ringe, at man føler sig hensat til et yderst ringe computer- eller konsolspil.

Nej, nej og atter nej
Remaket af Carpenters fortrinlige film fra 1980 burde have været smidt lige på DVD-markedet, for at bruge kostbar tid og en eventuel biograftur på denne håbløshed, det er der ingen grund til. The Fog anno 2005 er en stinker, så er det sagt!

Se spilletider.
Photo Credit: Rob McEwan