Flere nyheder

 
Teater
Manon i det jyske

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Manon i det jyske
Tir. 10. jan. 2006

I Jylland er man ikke just forvendt med muligheder for at se klassisk ballet, her har man i mange år været nødt til at drage østover for at nyde de talentfulde dansere på det kongelige teater eller tilsvarende steder. Bevares vi har da Schaufussballetten i Holstebro, som bestemt også har et væld af dygtige dansere, men det er alligevel ikke helt det samme som klassisk ballet, og så er det da skønt, at den kongelige ballet kan formås til at tage til Jyllands hovedstad, og lade os få glæde og fornøjelse af deres talenter.

Efter at have oplevet Manon står de positive tillægsord simpelthen i kø. Koreografi og scenografi er intet mindre end fantastisk. Mia Steensgaard har her formået at gøre et stykke med 250 år på bagen både tidssvarende og vedkommende, og det er ikke svært at følge med i, hvad der foregår på scenen. Samtlige dansere klarer rollerne over al forventning, især skal fremhæves Julien Ringdahl, som klarer sig forrygende gennem en scene, hvor han skal forestille at danse med sin elskerinde, samtidig med at han er fuld og vakler rundt med hende. Flere gange er man sikker på, at han taber hende, og tæerne ligefrem krummer sig i skoene over, hvor fuld han er.

Hovedpersonerne Manon og Des Grieux som danses i imponerende stil af Rose Gad og Mads Blangstrup har også en fantastisk lidenskabelig pas de deux i 1. akt, 2. billede. Blangstrup og Ringdahl er nogle meget virkningsfulde kontraster, idet Mads Blangstrup med sin store muskuløse krop udstråler noget solidt og klippefast, mens Julien Ringdahl næsten virker feminin og flyvsk i sin kropsbygning og dansestil.

Ulig mange andre klassiske stykker er Manon præget af action fra start til slut, på trods af at stykket er i tre akter og varer 2 timer og 25 minutter, forstår man simpelthen ikke hvor tiden bliver af. Der foregår noget hele tiden og det er simpelthen ikke tid til at kede sig.

Forhåbentlig er det ikke sidste gang den kongelige ballet besøger Musikhuset Aarhus; det lange stående bifald må da kunne overbevise dem om, at de er nødt til at komme igen.

Manon er på en minirundtur i Jylland og efter besøget i Århus den 6/1 kan den ses i Vejle den 8/1 og i Esbjerg den 10/1. Herefter må man til København, hvor der er 8 spilledage mellem den 10/2 til den 15/3. God fornøjelse!

Se spilletider.
Foto: Henrik Stenberg