Flere nyheder

 
Litteratur
Kort historie om næsten alt

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kort historie om næsten alt
Fre. 20. jan. 2006

Forfatteren Bill Bryson fortæller i bogens indledning at hans motivation til at skrive bogen var, at han selv havde mistet interessen for naturvidenskab på grund af nogle særdeles kedelige lærebøger i skolen, og at det som voksen var gået op for ham at han absolut intet vidste om den verden, han levede i, og derfor satte han sig for at finde ud af det hele.

Der er ingen tvivl om, at Bill Bryson har udført et kæmpearbejde for at samle information og materiale til sin bog; der ligger tydeligvis mange timers forarbejde til grund for bogen, og forfatteren demonstrerer et imponerende overblik over sit stof. Det er dog svært at sige præcist, hvad bogen kan bruges til. Der er for meget voksensprog og for få illustrationer til, at den kan benyttes som lærebog i folkeskolen, og den går ikke nok i dybden til at kunne bruges på gymnasiet eller universitetet. Den er glimrende til at give et overblik over jordens og livets skabelse og de mekanismer, som har været i gang i tidens løb, og hvordan man har fundet ud af alt det, man ved i dag. Bogen er vitterligt en kort historie om næsten alt.

Bogen vil være interessant for enhver, der interesserer sig for naturvidenskab og er gammel nok til at kunne læse store mængder af tekst i almindelig bogstavstørrelse. De fleste som befinder sig på dette niveau, vil dog med stor sandsynlighed vide meget af det, der står i bogen i forvejen, men som tidligere nævnt er bogen god til at give overblik.

Forfatteren har et dejligt letlæseligt og letforståeligt sprog og er god til at få selv meget vanskeligt tilgængeligt stof gjort forståeligt for almindelige mennesker uden doktorgrad og andre fine papirer. Der er endda plads til humor og sjove anekdoter, som er med til at gøre bogen lidt mere spiselig for læserne.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Bill Bryson: En kort historie om næsten alt
Forlag: Gyldendal
Sider: 660
Udgivelsesdato: 10.11.2005
ISBN: 87-02-04097-2