Flere nyheder

 
Litteratur
Cæsar - Krigens Guder

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Cæsar - Krigens Guder
Man. 30. jan. 2006

Det er med et vist vemod, at man læser fjerde og sidste del af Conn Igguldens serie om Cæsar. Forfatterens talent for at få historie til at virke levende og spændende er uovertruffent, og selv om man har set hen til denne bog, er det ikke sjovt at tænke på, at de underholdende historietimer er slut.

For dem, der kun kender historien om Julius Cæsar gennem Shakespeares skuespil, har Conn Iggulden et par overraskelser i ærmet i denne bog. Bogen begynder hvor Cæsar har overskredet Rubicon og fører sin hær mod Rom, længere fremme venter borgerkrig, drabet på sin ven, svigersøn og allierede samt mordet på ham selv. Det er heftig læsning.

Når alt dette er sagt, og der er delt meget ros ud, er der en detalje ved denne bog, som i alvorlig grad anfægter forfatterens troværdighed. I bogen flygter Pompeius til Grækenland med sin kone, som samtidig er Julius datter, Julia, og en del af senatet i år 49 før Kristus. Julie har en vigtig rolle i handlingen, både ved at hjælpe Brutus til et større antal soldater og i bogens handling tager Julia også mod sin far under sit ophold i Grækenland. I alle bøgerne bruger forfatteren nogle sider bagerst i bogen til at fortælle om de fortælletekniske friheder han har taget sig, men nævner ikke Julia med et ord, på trods af at alle historiebøger skriver at Julia døde i år 54 før Kristus og altså fem år før Pompejus flygter til Grækenland. Sådan en fejl giver læseren en alvorlig frygt for at forfatteren har været lige så lemfældig med sine øvrige historiske facts som historien bygger på.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Conn Iggulden: Cæsar - Krigens Guder
Forlag: Gyldendal
Sider: 411
Udgivelsesdato: 06.12.2005
ISBN: 87-02-04187-1