Flere nyheder

 
Litteratur
Roselil

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Roselil
Søn. 5. feb. 2006

Josefine Ottesens elskede serie om blomsterfeen Roselil genudgives nu på Aschehougs forlag med bedårende akvarel- og blyantstegninger af Pernille H. Jensen. I dette fantastiske univers, fyldt med feer og alfer, trolde og drager og havfolk, følger vi Roselil og Silke Sommerfugl på deres mange eventyr. Gang på gang træder de til, når farer truer Sommerlandet, og med venlighed, forståelse og lidt magi formår de at vinde over det onde.

I bind 1 - Roselil og hendes venner introduceres den lille blomsterfe Roselil, hendes verden, Sommerlandet, og hendes venner. Det er et smukt og dejligt sted; men pludselig sker der en masse uhyggelige ting. Både Havmandens søn og den lille prinsesse Guldhår forsvinder, og en trold forstener enhver, der kommer hende for nær. Hænger disse ting mon sammen, og hvad kan en lille blomsterfe stille op mod en stor trold?

I bind 2 - Roselil og blomsterkrigen er den gamle Fe-dronning pludselig død, og da der skal vælges en ny dronning, lykkes det en lille heks at skabe splid mellem feer, alfer og insekter, så der næsten bryder en krig ud - en krig, hvor Roselil og hendes bedste veninde, Silke Sommerfugl, befinder sig på hver sin side. Men de to venner vælger alligevel at kæmpe sammen, for hvis ikke der snart kommer en ny dronning, vil alle blomsterne dø.

I bind 3 - Roselil og den lille drage bliver Sommerlandets beboere skræmt fra vid og sans, da en ildspyende drage lander midt på Festpladsen. Den brænder buske og blomster af med sin ånde, og kongen sender sin hær mod dragen. Men Silke mener, at dragen slet ikke er ond, og at de hellere skulle prøve at være venlige mod den og dens usynlige veninde.

Roselil-bøgerne er ægte små eventyr, der både hensætter børnene i en uforglemmelig fantasiverden, og samtidigt behandler dagligdags problemer, som når man bliver uvenner med sin bedste veninde. Kombineret med Pernille H. Jensens vidunderlige tegninger, der pryder siderne - de sider uden deciderede tegninger er pyntet med små blomster langs siderne -, kan man nærmest dufte blomsterne omkring sig, hver gang man vender en side. Det er en bog, som enhver lille prinsesse vil elske at få læst højt - igen og igen!

Se mere om Roselil www.roselil.com.

Josefine Ottesen: Roselil og hendes venner. Bind 1
Forlag: Sesam/Aschehoug
Sider: 144
Udgivelsesdato: 19.01.2006
ISBN: 87-11-22456-8
Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Josefine Ottesen: Roselil og blomsterkrigen. Bind 2
Forlag: Sesam/Aschehoug
Sider: 128
Udgivelsesdato: 19.01.2006
ISBN: 87-11-22457-6
Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Josefine Ottesen: Roselil og den lille drage. Bind 3
Forlag: Sesam/Aschehoug
Sider: 136
Udgivelsesdato: 19.01.2006
ISBN: 87-11-22458-4
Køb eller bestil bogen på e-boghandel.