Flere nyheder

 
Udstilling
De Nordatlantiske Øer

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
De Nordatlantiske Øer
Man. 6. feb. 2006
kilde: KultuNaut

Opdag nye sider af design og kunst fra Island, Færøerne og Grønland på Københavns Rådhus. Billedkunst, smykker, glas, keramik, filtning, akvarel, stoftryk, læder, masker linoleumstryk er bare nogle af de elementer som indgår i den spændende udstilling. Besøg københavns Rådhus fra 11. til 28. marts og få et større indblik i design og kunst fra Island, Færøerne og Grønland.

Ved udstillingen er der ikke færre end 62 islandske udstillere, 20 færøske og 4 grønlandske kunstnere som viser deres flotte, specielle og tankevækkende værker.

Udstillingen åbnes af kulturborgmester Martin Geertsen og Reykjaviks borgmester. Desuden vil Islands kulturministerium være repræsenteret.

Udstillingen er bl.a. støttet af Kunstrådet, Reykjavik Kommune og Islands Kulturministerium. Udstillerne er meget forskellige i deres kunst. en meget alsidig udstilling textilkunstnere får rig mulighed for at komme med bud - også på mode. Der er også tale om installationskunst og mange smykkedesignere. Billedkunstnere er der altid flest af, men farver og dramatik er anderledes, end det vi kender.

Udstillingsgenstandene er håndplukket ved et møde med alle kunstnerne i okt. 2005 i Reykjavik. Med i jury-gruppen var også museumsdirektøren for Design Museet i Reykjavik. Rådhushallen vil være en anderledes hal at besøge i dagene 11.-28. marts. Der er udgivet et katalog fra Island, et fra Færøerne og de 4 grønlandske kunstnere kommer med deres egen udgave. Plakaten foran rådhustrappen er malet af den kendte islandske billedkunstner Freyja Önundardóttir. Næsten alle kunstnerne vil være til stede ved åbningen. Udstillingen er ikke en salgsudstilling, men man kan få kunstnernes navn og mail at vide, så man selv kan kontakte dem.

Københavns Rådhus