Flere nyheder

 
Litteratur
Jeg, Coriander

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jeg, Coriander
Ons. 8. feb. 2006

"Jeg, Coriander" kan godt minde lidt om en fantasyfortælling. Handlingen forgår i 1600-tallets London, men til dels også i en anden verden befolket med et elverlignende folk.

Coriander bor med sin forældre i London, faderen har stor succes med sin skibstransport, så de bor i et dejligt hus, hvor moderen har en have fyldt med helbredende planter, og hun opsøges ofte af syge mennesker, som ønsker lindring. De er en lykkelig familie, men som det så ofte går kan al den lykke ikke vare ved.

Corianders mor dør under mystiske omstændigheder, og faderen, som er i dyb sorg, overtales til at gifte sig igen med en, som støtter den nye konge, idet alle ved, at han har hjulpet den gamle konge med at flygte til Frankrig. Med den nye stedmor bliver der drastiske forandringer i huset og på et tidspunkt låses Coriander inde i en kiste og overlades til at dø. Pludseligt befinder hun sig dog i en anden verden, som eksisterer parallelt med den, hun kender, og hvor hun finder ud af, at hendes mor kom fra, før hun mødte hendes far. Her stilles hun overfor vanskelige opgaver og valg, som ikke skal røbes her, men som man kan læse om i bogen.

Jeg, Coriander er en spændende bog for børn omkring 12 års alderen. Det kræver lidt fantasi at følge med i skiftene mellem de to verdener og forstå hvad der foregår mellem børnene og de voksne, så de helt små børn vil sandsynligvis ikke få så meget ud af bogen.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Sally Gardner: Jeg, Coriander
Forlag: Sesam
Sider: 319
Udgivelsesdato: 05.01.2006
ISBN: 87-11-22418-5