Flere nyheder

 
Litteratur
Ægte Kama Sutra

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ægte Kama Sutra
Lør. 11. mar. 2006

"Ægte Kama Sutra - Sexlivets hemmeligheder" byder forventeligt nok på en lang række teknikker og stillinger, der kan forbedre sexlivet; men der lægges i lige så høj grad vægt på vigtigheden af at opfatte sex som et helligt ritual og ikke blot som en vane, man næsten ikke har tid til. Østens sensuelle visdom er her tilpasset den moderne vestlige læser, der savner inspiration til at genopdage seksualitetens magi.

I Ægte Kama Sutra har Nicole Bailey samlet lærdommen fra Vatsyayana Mallanagas Kama Sutra (dateres løst til mellem det første og fjerde århundredes Indien), Kalyana Mallas Ananga Ranga (15. årh.) og Sheikh Nefzawis Den duftende Have (16. årh) og prøver desuden at forbinde den med vores tids forståelse af seksualiteten. Det giver et meget bredt og forskelligartet billede af, hvordan seksualitet er blevet opfattet - og oplevet! - igennem tiderne.

Langsom sex
I det første kapitel understreges forspillets vigtighed - og forspil bør vel at mærke appellere til alle vores fem sanser: Helst skal der indrettes et decideret "glædesværelse" (en betegnelse, jeg har svært ved at tage helt alvorligt, og som giver nogle næppe intenderede associationer til glædeshuse), smukt og velduftende, hvor de elskende kan sidde og vække sanserne med mad og drikke, dans, musik og samtale, før selve elskoven begynder.

Man skal lære kunsten at berøre sin elskede med hænder, hår, fødder, albuer, fingernegle, tænder, tunge, fjer etc. og især gælder det om at gøre sex langsommere, så begge parter fuldt ud kan opleve de fornemmelser, de giver og modtager. Der gives endda en opskrift på en 12-dags kur for par, der keder sig i deres sexvaner, hvor man hver skal bruge 15-30 min på kærtegn og berøringer hver dag - genitalierne medtages først fra 4. dag, fra 7. dag bruges massageolie, og fra 9. dag må de elskende begynde at røre hinanden samtidigt. Først på den 12. dag er det "tilladt" at have samleje. Ideen er ikke at udsulte sig selv men tværtimod at genfinde glæden ved sensuel berøring.

Stillinger
Herefter beskrives mere end 50 forskellige stillinger, hvordan man kan skifte fra den ene til den anden, og der foreslås endda hele menusammensætninger som i en anden kogebog. Først præsenteres Kama Sutras stillinger, herefter Ananga Rangas og til sidst Den duftende haves. Inden for hver retning skelnes der mellem de Langsomme & Sjælfulde stillinger, de Hurtige & Lidenskabelige og endeligt de Dybe & Erotiske - der burde med andre ord være noget for enhver smag, selvom der ofte stilles store krav til kvindens smidighed.

Afslutningsvist er der et kapitel om tantrisk sex. Kontrolleret vejrtrækning og bevidsthed om chakraerne (de 7 energihjul) er gradvist redskaber, der lærer den tantrastuderende at tøjle seksuel energi. Dette er på ingen måde en genvej til orgasmer; men når energien til sidst når kronechakraet, oplever tantrikeren "en tilstand af fuldkommen enhed og samhørighed ikke blot med partneren, men med hele universet."

Fremstillingen
Det er en illustreret bog, men heldigvis undgår den to store faldgruber: Den bliver hverken pornografisk eller klinisk. Der er et foto af hver stilling; men det er sensuelle fotos uden nogen form for close-ups eller svælgen i genitalier - det skal John Davis have ros for. Som konsekvens vil der givetvis være stillinger, hvor man kunne ønske sig mere vejledning; men så må man jo huske, at det ikke handler om at udføre en stilling korrekt men at udforske sin seksualitet.

Rent sprogligt bliver den somme tider lidt svulstig - jeg har især svært ved udtrykket "mundparring" -, og somme tider kan det være svært at hitte rede i de indiske "fagudtryk", der anvendes. Især fordi bogen lægger op til, at man ikke bare læser den men afprøver teknikkerne imens - så er der da ingen, der kan huske, hvad kalacharcha betød, når de når til side 103. Heldigvis er der godt med sidehenvisninger, så man ikke ligefrem skal begynde at lede bogen igennem, når man ellers lige har fundet en fornøjelig side.

Alt i alt et glimrende redskab til enhver der ønsker at udforske både sin partners og sin egen seksualitet nærmere.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Nicole Bailey: Ægte Kama Sutra - Sexlivets hemmeligheder
Forlag: Borgen
Sider: 152
Udgivelsesdato: 15.02.2006
ISBN: 87-21-02634-3