Flere nyheder

 
Litteratur
Mor Muh får et sår

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mor Muh får et sår
Tir. 14. mar. 2006
Endnu en dejlig billedbog om den skøre Mor Muh og hendes bedste ven Krage. Denne gang kommer Mor Muh til skade og får et sår og en bule - og får Krage til at hente noget koldt at komme på bulen.

Hvis man endnu ikke kender Mor Muh og Krage kan man som forældre godt glæde sig til at lære dem at kende!

I denne historier kommer Mor Muh til skade, da hun vil springe over pigtråden og snige sig ned til søen. Hun får en stor bule i panden og et sår på maven, hvor hun får plaster på - og så kommer hun ind i stalden og stå, hvor hendes gode ven Krage finder hende. Mor Muh har hørt, at henne i børnehaven tager de noget koldt ud af fryseren og lægger på bulen. Mor Muh overtaler Krage til at hente noget koldt i fryseren, men fryseren er tømt for is (og her skal vi ikke komme ind på af hvem - men Krage har ondt i maven)! Krage drager dog af sted igen, for at se om der skulle være noget mere - og finder en pakke frossen spinat til Mor Muhs bule.

Illustrationerne er fantastiske - Sven Nordqvists evne til at fange detaljer og udtryk er helt genial. Den bedste side er næsten dobbeltsiden, hvor der slet ingen tekst er - men hvor man ser Krage ligge og hvile sig (med ondt i maven) i sit kragebo. En dobbeltside fyldt med så mange detaljer og finurligheder, at man hver gang finder noget nyt.

Bogen har i løbet af den første uge været læst højt mindst 15 gange - og jeg tvivler på at den kommer til at samle meget støv på hylden. Absolut anbefalelsesværdig til alle børn fra 3 år og deres voksne.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Jujja Wieslander: Mor Muh får et sår
Illustrationer: Sven Nordqvist
Oversat af Karin Bodenhoff
Forlag: Gyldendal
Sider: 24
Udgivelsesdato: 3.2.2006
ISBN: 87-02-04552-4