Flere nyheder

 
Litteratur
99 spørgsmål om islam

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
99 spørgsmål om islam
Fre. 31. mar. 2006

- og lidt færre svar

Der er mange fordomme om islam, og mange føler, at de ikke ved meget om en religion der i dag fylder meget i mediebilledet, både i Danmark og på verdensplan. En række forskere fra Lunds universitet har skrevet en bog, hvor de nuanceret prøver at fortælle hvad koranen og islam egentlig siger om forskellige emner. Resultatet er desværre ikke blevet så godt, bogen er tung og videnskabelig, og man føler ikke, at mange spørgsmål egentlig bliver besvaret.

Kræfterne bag bogen er kompetente forskere, som har et bredt kendskab til islam og et stort videnskabeligt netværk at trække på. Desværre træder de ikke uden for den verden, og får dermed ikke klart besvaret en række helt basale spørgsmål, som mange læsere sandsynligvis gerne vil vide.

Spørgsmål er der nok af: Hvad siger koranen egentlig om kvinders slør, flerkoneri og alkohol. En viden der er relevant med den debat der i dag florerer i det offentlige rum. Ganske vist understreger forfatterne i forordet, at der på mange af spørgsmålene ikke er et klart svar, men svaret, eller svarene, bogen kommer med i forhold til de enkelte spørgsmål, er stillet unødigt tungt og svært tilgængeligt op. Som læser skal man være dybt koncentreret om læsningen og virkelig brænde for emnet.

Hvis man som menig dansker blot vil vide lidt mere om islam og religionens regler og påbud, kan bogen ikke anbefales, men har man brug for en lidt dybere behandling af emnet, vil den være en god indgang.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Forfatter: Jan Hjärpe (red.)
Forlag: Gyldendal
Sider: 173
ISBN: 87-02-04029-8