Flere nyheder

 
Klassisk musik
Jyske Operas sæson 2006/07

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jyske Operas sæson 2006/07
Fre. 31. mar. 2006

Den Jyske Opera har tradition for at sætte spændende og anderledes værker op og ikke kun gå efter de store klassiske værker. Sådan er det også i år. Programmet står på tre spændende værker, en klassiker, en helt ny opera og en mindre kendt. Som de fleste nok har opdaget er 2006 et Mozart år, hvilket Den Jyske Opera fejrer med klassikeren Figaros bryllup i en traditionel scenografi. Opsætningen er årets største turnesatsning og til denne forestilling er et af Den Jyske Operas guldæg, Morten Frank Larsen, hentet hjem fra udenlandske scener, hvilket på forhånd antyder en stor oplevelse der ligger og venter.

Årets mest nyskabende opsætning er Skriftestolen. Den er bestilt for nogle år siden af den Jyske Opera, som den første helaftensopera der er skrevet hertil. Operaen er helt igennem dansk skrevet, og lyder som en meget spændende opsætning, som ikke helt følger det klassiske operatema om to elskende, som ikke kan få hinanden. Desværre sættes forestillingen kun op fire gange, hvor to af forestillingerne er på operaen på Holmen.

Den sidste opsætning er den tyske opera Jægerbruden af Carl Maria von Weber, som instrueres af Kasper Wilton fra Odense Teater og rollerne besættes af nogle af operaens bedste sangere. Her er lagt op til en både uhyggelig, men også sjov og underholdende opsætning af en vanskelig opera.

Ud over de tre store opsætninger, afholdes der fire små Liedkoncerter, og en børneopera, det forjættede land, som tidligere er blevet sat op med stor succes.

Programmet i år er ikke så omfattende som tidligere år, men det har en stor bredde, og Jyske Operas særkende er jo fremragende opsætninger af mindre kendte værker.

Læs mere