Flere nyheder

 
Litteratur
Min første røde ordbog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Min første røde ordbog
Tir. 18. apr. 2006

Gyldendals røde ordbøger har nu udgivet en engelsk ordbog til børn. Ordbogen er fyldt med dejlige tegninger af Jon Ranheimsæter, og kan være med til at stimulerer indlæringen af det engelske sprog til den første engelskundervisning.

Den første tredjedel af ordbogen er en engelsk/dansk-ordliste, ligesom den sidste tredjedel af ordbogen er en tilsvarende dansk/engelsk-ordliste. I alt med ca. 2.600 ord. Flere af ordene er tilføjet gode illustrationer, ligesom et ords flere betydninger er angivet.

Ofte er der også angivet eksempler på, hvordan ordet bruges. Det er dog den midterste tredjedel, der er virkelig interessant. Her er helsides illustrationer af temaer (31 i alt) som f.eks. "On the farm" eller "Fairy Tales/Fantasy" med mange nyttige ord indenfor hvert emne. Der er desuden 6 siders kopiforlæg til memory og dominospil, som kan bruges som yderligere indlæringsværktøj.

At der ikke er angivet udtale og grammatik er ganske forfriskende - og pædagogisk! Jeg husker i hvert fald tydeligt de kryptiske angivelser i min første "English Vocabulary" som værende fuldstændig håbløse. En af temasiderne handler om udsagnsord og en anden rigtig god temaside er illustrationer af forholdsord.

Alt i alt en virkelig god, lærerig og tiltalende bog til at støtte op om den første undervisning i engelsk.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Dorte Maria Buhl & Ellen Jørgensen: Min første røde ordbog - Engelsk
Illustrationer: Jon Ranheimsæter
Forlag: Gyldendal
Sider: 192
ISBN: 87-02-03905-2