Flere nyheder

 
Litteratur
Dårlig opførsel

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dårlig opførsel
Tir. 18. apr. 2006

En dejlig ligetil bog, med en historie, der ligner alle andre, en bog, som man er overbevist om, at man har læst et sted før, men som man alligevel ikke kan lade være med at sluge. En sød historie om kærligheden og dens forviklinger iblandet søde dyrehistorier.

Miranda Sweet er uddannet dyrlæge og dyreadfærdspsykolog. Hun arbejder med kæledyr med aggressioner, separationsangst, frygt og fobier, tvangstanker og opmærksomhedssøgende adfærd, som f.eks. de aggressive vagtgæs, en ged med identitetskrise og den selvmordssøgende kat - og så selvfølgelig deres ejere, ikke at forglemme.

I modsætning til arbejdet med utilpassede kæledyr, så har hun helt opgivet kærligheden og mænd, efter et meget ubehageligt brud med sin forlovede. Dette er i modsætning til hendes bedste veninde Daisy, en adrenalinhungrende bryllupsplanlægger, der vil gøre alt for at få hendes kæreste ned på knæ. Men da kærligheden i form af pressefotografen David dukker op, er Miranda nødt til at gøre op med en fortid, hun har fortrængt siden sin tidlige ungdom - og som har præget hende hele livet.

Historien løber let og ligetil, og er med sine mange anekdoter om dyr, de underholdende familieforhold ganske morsom - man føler sig virkelig underholdt hele vejen igennem, selvom man måske har glemt det meste inden man når at sætte den på plads i reolen. Men alt i alt en dejligt, fornøjelig og morsom bog, der får en til at trække på smilebåndet og analysere ens kæledyrs adfærd nærmere og overveje ens eget kærlighedsliv og familieforhold en ekstra gang.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Isabel Wolff: Dårlig opførsel
Originaltitel: Behaving Badly
Oversat af Birgit Schlifer
Forlag: Sommer & Sørensen
Sider: 336
ISBN 87-90189-75-2