Flere nyheder

 
Litteratur
Det sidste kongerige

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Det sidste kongerige
Ons. 31. maj 2006

Opslugende må være den bedste betegnelse for denne historie om herremandssønnen Uhtred, der bliver adopteret af en vikingehøvding under det store vikingetogt i England midt i 800-tallet. Bogen imponerer med den grad af detaljer, som vikingernes verden beskrives med, uden at den bliver tung eller gør historien lang. Nok er der tale om historisk fiktion, men bogen er ganske spændende, og historien bliver aldrig tung.

I midten af 800-tallet kom danskerne til England for at erobre de kongeriger, som landet bestod af, et for et. Drengen Uthred mister sin far under invasionens første slag, men kommer under danskernes beskyttelse og ser erobringen af England fra danskernes lejr. Det bliver til en lang rejse gennem hele England i et af landets mest intense perioder, hvor vi både bliver vidner til en del af vikingetogternes historie og dagliglivet hos både vikinger og englændere. Det er bogens styrke, at den sammenfletter de store historiske linjer med de daglige gøremål der skulle til for at opretholde livet for over tusind år siden.

Cornwell formår at fortælle en solid og spændende fortælling, men dog uden de store overraskelser, da Uthred fortæller hans egen historie som en ældre mand med mange hentydninger til, hvad der senere sker. Det gør, at de overordnede linjer helt mangler spænding, men det betyder dog intet for det samlede billede af en fremragende historisk roman, som er drejet lidt hen i eventyrgenren, hvilket kun gør den bedre.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Bernard Cornwell: Det sidste kongerige
Forlag: Aschehoug
Sider: 362
Udgivelsesdato: 03.04.2006
ISBN: 87-11-29170-2