Flere nyheder

 
Litteratur
Urtehaven

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Urtehaven
Tir. 15. aug. 2006



Her er for en gang skyld en sjældenhed af en havebog, hvor alle gængse haveudtryk bliver grundigt forklaret, så selv en nybegynder kan være med. Her kan man læse, hvad det vil sige, at jorden er tjenlig, at en plante er nogenlunde hårdfør eller hvad en hælstikling er.



For samtlige krydderurter kan man bl.a. læse en beskrivelse af planten og dens vækst, hvilke betingelser den vokser bedst under og hvordan den skal plejes, hvad den kan bruges til, hvornår og hvordan man høster og opbevarer krydderurterne og hvilke planter, den står godt sammen med.

Der er endvidere forskellige forslag til indretning af krydderurtehave under forskellige betingelser. Her ville det have været fint, hvis forfatteren havde haft nogle rigtige eksempler at vise billeder fra, i stedet for kun at vise tegninger; men det er faktisk den eneste forbedring der kan gøres ved denne bog.

Sidst i bogen er der et lille afsnit om sygdomme og andre skader på planterne, og hvad man kan gøres ved dem, en rigtig fin afslutning på en brugbar og informativ bog.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Birgit Lindskov: Urtehaven
Forlag: Gyldendal
Sider: 200
Udgivelsesdato: 04.07.2006
ISBN: 87-02-03282-1