Flere nyheder

 
Litteratur
Malebogen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Malebogen
Tir. 15. aug. 2006

"Malebogen" er gennemillustreret i en sådan grad, at det er lige før, der er flere billeder end tekst. Bogen handler om de grundlæggende teknikker indenfor akvarel-, gouche-, acryl- og oliemaling, men teksten virker meget overfladisk i sin gennemgang.

Om det er fordi forfatteren forsøger at spænde over et for stort felt, eller om han skulle have udeladt nogle af illustrationerne vides ikke, måske er der bare ikke så meget mere at lære, udover det der allerede står i bogen.

Birger Møller er god til at forklare hvad der er blevet gjort ved de enkelte billeder for at opnå nogle bestemte virkninger, men man mangler måske en konkret fremgangsmåde eller opskrift på, hvordan man selv opnår bestemte virkninger med sine egne billeder, - men det kan være, at personer som selv maler, vil have nemt ved at opnå de virkninger, når de først har fået at vide, hvordan andre har opnået det samme.

Der gennemgås en smule farvelære og teori om malematerialer, men igen er det kun en kort gennemgang af hver malertype, som virker ret overfladisk.

Til sidst i bogen er der nogle forskellige øvelser man kan udføre, for at træne sit øje i at se den samme ting på forskellige måder og i overraskende vinkler. I denne del af bogen har forfatteren medtaget nogle trin-for-trin illustrationer, hvor man kan se, hvad det er, han forsøger at få læseren til at opnå med øvelsen.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Birger Møller: Malebogen
Forlag: Gyldendal
Sider: 251
Udgivelsesdato:
ISBN: 87-02-03346-1