Flere nyheder

 
Film
A Little Trip to Heaven

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
A Little Trip to Heaven
Ons. 23. aug. 2006

Ganske underholdende thrillerdrama, der det meste af vejen bæres flot igennem af godt skuespil og en særdeles imponerende billedside. Filmen er fotograferet i en noir-stil, der med sine sanselige stemningsbilleder emmer af mørke og kulde.

Historiens omdrejningspunkt er forsikringsagenten Holt, godt spillet af Forest Whitaker, der tager til en lille by i Minnesota for at undersøge en bilulykke, hvor en mand er brændt ihjel. Liget bliver identificeret som den lokale småforbryder Kelvin Anderson, og den ualmindeligt høje livsforsikring skal udbetales til hans søster Isold, spillet af Julia Stiles. Isold, der er uden de store midler, bor med sin mand Fred og deres søn Thor. Men Holt har mistanke om at afdøde ikke er Kelvin Anderson.

A Little Trip to Heaven lægger op til en del mere mystificeret plot, end den kan leve op til. Historien indeholder egentlig ikke de voldsomme overraskelser, men kedelig er den alligevel ikke. Dette skyldes som skrevet, at skuespillerne gør det rigtig godt, og at filmens visuelle udtryk holder et flot niveau. Men det skyldes også, at instruktøren, Baltasar Kormákur, klogelig har valgt at lægge en betydelig vægt på historiens karakterer. Bevares, han kunne sagtens have valgt at gøre dette i endnu mere udbredt grad, for flere af de involverede figurer i A Little Trip to Heaven har sådan set et interessant potentiale for en mere nærgående psykologisk skildring. Men lidt har også ret, og heldigvis afholder Kormákur sig fra at forfalde til så mange af de kedelige actionfilm-klichéer, som man ellers er ret så vant til i denne type film.

A Little Trip to Heaven er en god lille film, der ikke er spild af tid. Men den kunne sagtens være blevet bedre.

Ude nu på dvd fra Sandrew Metronome.