Flere nyheder

 
Litteratur
Åndehuller

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Åndehuller
Ons. 23. aug. 2006

Åndehul. Ånde. Hul. En smuk metafor for menneskets evne til at skabe sig rum i et stresset liv. En inspirerende bog inviterer os inden for hos helt almindelige danskere, der har levet deres lille, romantiske drøm ud; hvad enten det måtte være et udekøkken, kolonihavehus eller havkajak. Mød en række af 'Åndehuller' sammen med fotograf Lisbeth Hjort og indretningsarkitekt Lene Samsø.

Når man har lagt sine coachingbøger, stressbøger og parforholdbøger på hylden, er det måske tid til en bog, der rapporterer fra "the sunny side of life". Åndehuller adresserer mange af de hemmelige, romantiske forestillinger, man kan have om det gode liv, man aldrig fik realiseret.

Heldigvis viser Åndehuller også, hvordan man nemt kan genskabe de scenarier, som bogen præsenterer sammen med sine kilder - de travle mediemennesker, som flygter til sommerhuset i Rågeleje, familiesommerhuset ved Vestkysten, der er blevet naturligt samlingssted, kolonihavehusets ydmyge hygge og Johns udendørs bad! Selv terrassen på Nørrebro kan blive en oase, der kaster sine milde vinde ind i sindet på de plagede byboere, og udekøkkener forener fortidsmennesket med nutidens samtalekøkken. Halleluja.

Åndehuller er en ny slags indretningsbog, og den har den fantastiske fordel, at netop disse frirum ikke nødvendigvis koster en formue. Særligt ikke, hvis man allerede har sommerhuset i Liseleje eller kolonihavehuset på Østerbro. Men måske Flensted og Kongelunden også kan bruges. Det er heller ikke alle forundt med en 360-graders tagterrasse, men når først fantasien kører på frihjul, kan man godt se, at de mange undskyldninger for manglende tid og rum til at skabe sig en anderledes tilværelse ikke holder. Billederne hjælper det visuelle godt på vej, ligesom geografien rækker så langt, at der ikke er tale om en bog for de få. Selv i Sverige kan man realisere sine drømme! Og så kan man komme langt med loppefund og højglanslak..

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Lene Samsø og Lisbeth Hjort: Åndehuller
Forlag: Aschehoug
Sider: 185
Udgivelsesdato: 23.05.2006
ISBN: 87-11-26754-2