Flere nyheder

 
Litteratur
Kreative kort

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kreative kort
Tor. 31. aug. 2006

Det er altid noget særligt, når man modtager et håndlavet kort, fordi der er lagt så meget tid og omhu i det. Med "Kreative kort og mærkater" viser Gitte Schou, hvordan man selv kan lave smukke og meget forskelligartede kort, der kan bruges til enhver lejlighed. Der er indbydelseskort, bordkort, julekort, gavemærker, bogmærker og kort med filt, pailletter, pressede blomster og fotocollager, så det er bare om at komme i gang.

Der er dog et enkelt problem. Det viser sig nemlig snart, at de mest spændende kort kræver en række udstyr: øjestansere, stempelpenne, blomsterpresse og lamineringsmaskine hører til det værktøj, man anbefales at købe. Der er dog heldigvis også en del af kortene, der kan laves med saks og lim. Har man vovet sig ud i de mere vanskelige projekter, skal det siges, at der er rigtigt gode vejledninger, så hvis man har tid og råd til rigtigt at kaste sig ud i kortlavningen, er der ingen grund til at snyde sig selv for de mest spændende kort.

De forskellige kort er ikke inddelt efter type (bordkort, gavekort etc) men efter tema: romantiske kort, kort med pressede blomster, kort i forbindelse med fødsel etc. Det har den fordel, at alle kortene indenfor et tema, og de forskellige typer er som regel alle repræsenterede indenfor hvert tema, er lavet af de samme materialer, så man kan lave mest muligt med mindst muligt indkøb.

Gitte Schou viser stor opfindsomhed indenfor hver af kategorierne, der er utroligt forskelligartede, ikke bare i materiale og udtryk. Så hvis man synes, de romantiske kort er for nuttede, vil man sikkert falde for træfiner-kortene med efeublade eller de stilrene reliefkort i hvidt og guld. Og hvilken nybagt forælder vil ikke revne af stolthed over at modtage et hjemmelavet kort med ællinger eller bamser på?

Kreative kort og mærkater er en meget alsidig hobbybog, som ikke kun vil sikre én selv nogle glade og hyggelige timer, men hvis resultater bestemt vil vække begejstring hos modtageren af kortene.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Gitte Schou: Kreative kort og mærkater
Forlag: Aschehoug
Sider: 72
Udgivelsesdato: 01.08.2006
ISBN: 87-11-26581-7