Flere nyheder

 
Teater
Kameliadamen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kameliadamen
Tir. 5. sep. 2006

Foreningen Musical Syd blev stiftet i Århus i 1996 med det formål at give unge i alderen 14-25 år mulighed for at arbejde med musik og teater i professionelle rammer. Hvert år opsætter Musical Syd en forestilling i Musikhuset Aarhus med unge amatører i rollerne. I år har man valgt at sætte forestillingen Kameliadamen op i forbindelse med festugen.

I betragtning af, at ensemblet består af en flok unge amatører, er det en utrolig god forestilling, hvor det er tydeligt at alle elsker at optræde. Det kan ind i mellem være svært at høre, hvad der bliver sunget, når der er mange, der synger sammen, men man forstår meningen alligevel. De unge mennesker danser og spiller teater, som havde de aldrig lavet andet, og man kan ikke andet end blive betaget, når Sofie Ancher Vea folder sin stemme folde ud i rollen som Kameliadamen. Duetterne med Matias Hedegaard Andersen, som spiller Kameliadamens elsker, Armand, giver også ligefrem gåsehud, og det er helt klart de to, som er forestillingens største stjerner, selv om alle faktisk gør et suverænt stykke arbejde.

På scenen arbejdes der bevidst med at lade noget af historien foregå på en storskærm for at vise, at det er noget, der foregår et andet sted end det, der vises på scenen, eller noget en af personerne tænker på. Ideen med storskærmen fungerer virkeligt fremragende og faktisk bedre end i Gregersen sagaen, hvor jeg forestiller mig, inspirationen til at bruge storskærmen er kommet fra.

Kameliadamen er oprindeligt skrevet af Alexandre Dumas og handler om en virkelig kvinde, som blev solgt som ganske ung, og i en alder af 16 år allerede var en etableret kurtisane. Kameliadamen fik hurtigt nogle meget rige elskere, og blev kendt for sine meget luksuriøse vaner, inden hun døde af tuberkulose kun 23 år gammel. Da hun var 20-21 år gammel blev den unge Alexandre Dumas hendes elsker, og efter hendes død besluttede han at skrive hendes historie.

Kameliadamen spiller i festugen og de unge mennesker forstår virkelig at spille skuespil, så husk lige lommetørklædet.