Flere nyheder

 
Litteratur
Den glade løve

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Den glade løve
Fre. 15. sep. 2006

Nu udgives de samlede historier om den glade løve for første gang på dansk. Historierne fra vores barndom om den glade løve fra den lille fredelige franske landsby kan nu genlæses med glæde og videregives til endnu en generation. Billedbogen er en samling af de tre historier, der er skrevet om den glade løve: "Den glade Løve", "Den glade Løve i Afrika" og "Den glade Løve brøler".

I Den glade Løve møder vi den glade løve for første gang i sin elskede zoologiske have, hvor alle hilser på den. En dag, da dyrepasseren har glemt at lukke døren til løvehuset, bestemmer den sig for at gå en tur ud i byen og hilse på sine mange venner. Den går ud og siger "Bonjour" til alle sine venner, men de løber alle skrigende bort til løvens store forundring - undtagen hans gode ven François, dyrepasserens søn.

I Den glade Løve i Afrika ender løven som titlen antyder efter et mislykket kidnapningsforsøg
i Afrika. Her forsøger den at finde noget at spise og finde ud af, hvordan den skal komme hjem til Frankrig, men det går ikke så godt: "Jeg tror slet ikke, jeg får nogen venner i det her land, sukkede den, "De dyr der ikke render fra mig, render efter mig. Ak, hvem ved, om jeg nogensinde får mit smukke hvide hus at se igen". Men til sidst møder den sin gamle bekendte
dyrefotografen. I Den glade Løve brøler er den glade løve slet ikke glad! Den føler sig alene - lige indtil et cirkus kommer til byen med verdens smukkeste løvinde.

Illustrationerne er enkle og lette stregtegninger med sparsom rød-gul farvelægning, som bringer gode barndomsminder frem, fra da jeg selv fik den læst højt. Særligt tegningerne af den lille franske landsby og dets beboere er vellykkede - og giver Frankrig en helt eksotisk status.

Eneste minus ved bogen er, at der flere steder er trykfejl og stavefejl i teksten - det er ærlig talt en skam for en bog, der gerne skulle være en flot samlet udgave af nogle børneklassikere til at forære væk som gave. Og så mange sider er der da heller ikke at læse korrektur på, at det burde være et problem - vi må håber de får styr på det til næste oplag.

Men alt i alt en ægte klassiker, der burde stå i ethvert børneværelse, som forældre eller bedsteforældre kan læse højt for børn mellem 2 og 6 år.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Louise Fatio: Den store bog om den glade løve
Tegner: Roger Duvoisin
Forlag: Gyldendal
Sider: 96
Udgivelsesdato: 15.09.2006
ISBN 87-02-04697-0