Flere nyheder

 
Litteratur
Et lille øjeblik

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Et lille øjeblik
Fre. 15. sep. 2006

En lille bog for de allermindste - om det store og det små i et venskab.

Kanindrengen Nino bager pandekager - masser af pandekager, men han kan ikke spise dem alle sammen selv. Heldigvis kommer kaninpigen Anni gående - og Anni kan rigtig godt lide pandekager. Da Anni igen er gået, synes Nino det er kedeligt at vaske op og kedeligt at sove, og da han dagen efter vil sidde udenfor i solen, begynder det at regne.

Men så kommer der en gående på vejen med en rød paraply - det er Anni, og hun har en kagedåse med et lillebitte stykke kirsebærtærte med, som de deler. Så skinner solen igen og de sætter sig udenfor, hvor en fugl begynder at synge.

Det er en meget enkel historie om venskab og om at dele det, man har, både når man har meget, og når man kun har lidt. Det er en historie om, hvordan verden bliver mindre kedelig og grå, når man har venner - mere er der ikke i det, og så enkel en historie skal det også være for de helt små.

Tegningerne er meget enkle og klare i farverne og appellerer til de mindste børn. Figurerne er søde, men har måske lidt for lidt personlighed. Det er bare to kaniner, som man ikke vil kunne skelne fra andre kaniner i andre bøger.

En af de allerførste billedbøger for børn fra 1½ til 3 år. En enkel historie, hvor pandekage-temaet gør, at man nok kan læse den højt et par gange.

Anna-Clara Tidholm: Et lille øjeblik
Oversat af: Johanne Katz
Forlag: Gyldendal
Sider: 28
Udgivelsesdato: 15.09.2006
ISBN: 87-02-05272-5