Flere nyheder

 
Musik
Midt om natten

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Midt om natten
Man. 18. sep. 2006

Torsdag den 14/9 var der premiere på den totalt udsolgte forestilling "Midt om natten", en opsætning bygget på den gammelkendte film med blandt andre Kim Larsen og Erik Clausen. Det at et stykket er bygget over en kendt film kan både være en fordel og en ulempe, idet instruktøren skal beslutte, hvor meget eller hvor lidt forestillingen skal ligne filmen, samtidig med at publikum har nogle helt klare forventninger om, hvad der skal foregå på scenen.

Filmen Midt om natten handlede om en flok mere eller mindre utilpassede unge, som mangler et sted at bo og ender med at opføre deres egen fristad, et samfund uden for samfundet. Filmen hørte i høj grad til i den periode, hvor den blev lavet, og til trods for at vi i dag stadig har Christiania og eksempler på en flok unge mennesker, som nægter at forlade ungdomshuset i København, så er det som om, en historie om blåøjede unge mennesker med en drøm om et bedre samfund ikke rigtigt passer ind i vores samtid.

Der er ellers gjort mange forsøg på at føre stykkets handling op til vores tid og vores mere globaliserede verden, blandt andet spilles Susan Himmelblå af en mørkhåret, brunøjet pige af anden etnisk baggrund, som det så politisk korrekt hedder, og købmand Larsen, Susans far, er blevet til en tyrkisk indvandrer. Instruktøren har haft som mål at gøre forestillingen mere kosmopolitisk og trække trådene ud over Danmarks grænser, hvilket historien ikke rigtigt kan holde til. Dog fungerer Susans sang om hendes udlængsler, "Hvileløse hjerte", hvor der blandt andet er tilsat indisk musik og dans, rigtigt godt.

Teaterstykket Midt om natten er fyldt til bristepunktet med Kim Larsens skønne sange, og de unge mennesker forstår virkelig at synge igennem, faktisk er lydniveauet lige lovligt højt, men man har måske regnet med at publikum ville klappe i takt under hver sang, og så skal lydniveauet selvfølgelig hæves tilsvarende, - det burde lydfolkene kunne justere løbende i forhold til publikum. Der er også andre sange end lige de kendte fra albummet Midt om natten, og tilsammen danner de en fin rød tråd i handlingen. De tre hovedpersoner spilles af David Owe, Benjamin Boe Rasmussen og Özlem Saglanmak, som alle tre klarer det fint, selvom Benjamin nok skal øve sig lidt mere på Papirklip.

Midt om natten er rigtig god underholdning, fede rytmer, gode sange og fornemt skuespil. Stykket er morsomt, med rigtig mange sjove situationer og skøre indslag, samtidig med at den lægger sig tæt op af den oprindelige film. Her kan alle være med og få en rigtig god teateroplevelse, som ikke behøver blive analyseret til døde bagefter. Alle, der har fået billetter, ønskes rigtig god fornøjelse.

Se spilletider.
Foto: Thomas Petri