Flere nyheder

 
Teater
Den Blå Karrusel

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Den Blå Karrusel
Man. 25. sep. 2006

- Nyt Dansk Musikteater

Det er nogle af den danske musicalscenes tungeste navne, der står bag og på scenen i denne nye musical, og det skinner igennem. Flotte sange der synges rent og solidt skuespil om attentatforsøget på landets statsminister Estrup i 1885. Selv om emnet kan lyde tungt, er Den Blå Karrusel en gedigen og underholdende opsætning, der dog mangler lidt humor og måske virker lidt for iscenesat.

Omdrejningspunktet for historien er syngestedet Den Blå Karrusel, hvor høj som lav kommer for at more sig, men tidens politik trænger sig på. Estrup ignorer folket stemme og regerer mod et folketingsflertal med kongens velvilje. Dette skaber dybe frustrationer i befolkningen, og der tales om oprør. Den unge typograf Julius Rasmussen, der ender med at gå linen ud og forsøger at dræbe Estrup, er i centrum af historien som eksponent for dilemmaet om man må dræbe et andet menneske i demokratiets navn.

Rollelisten er besat med kendte navne som Kirsten Siggard, og Jesper Lundgaard med flere. Især Jesper Lundgaard i rollen som Estrup skal roses til skyerne for hans sangpræstation. Hans kraftige og fyldige stemme dominerer hele stykket. Kombineret med hans gode skuespil, er hans præstation helt i top.

Selve historien er i første akt noget langtrukken, nok mest for at landets politiske situation skal stå klart for publikum. Det er først i sidste del af første akt og andet akt, at der kommer skred i handlingen. For at gøre historien mere dramatisk og spændende nok til en opsætning, er der digtet en sammensværgelse ind bag attentatet, så historien får en god helhed.

Efter tæppet er gået ned, sidder man med en flot underholdningsoplevelse, som dog virker lidt for "produceret" som solid underholdning uden at for alvor at gå til biddet i det moralske dilemma, om hvor langt man kan gå for det, man tror på.

Se turneplan.