Flere nyheder

 
Litteratur
Viola fra Frugtparken

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Viola fra Frugtparken
Tor. 5. okt. 2006

En sød og varm fortælling om den 6-årige Viola, der flytter til Frugtparken; om hendes start i skolen, de nye venner og de andre interessante folk i kvarteret.

Viola er lige blevet 6 år, da hendes far og mor fortæller hende to meget vigtige ting - hun skal være storesøster, og de skal flytte til Blommevej i Frugtparken. Dette falder ikke i god jord, men det bliver som hendes mor og far har besluttet. Efter at Violas mor har gået og lignet en kummefryser et stykke tid, får Viola en lillebror:

"Pelle kom han til at hedde. Han skreg så højt i kirken, at ingen kunne være i tvivl om, at han hellere ville have heddet noget andet. Tænk at man ikke engang selv kunne bestemme sit eget navn. Viola syntes, at han skulle have heddet Mogens. Så kunne hun have kaldt ham Måge Mogens, når han skreg og baskede med armene og mest af alt lignede en lyserød måge, der var for fed til at flyve. Nå, men Pelle Pivskid kunne også bruges".

Historierne følger Violas første tid i Frugtparken og introducerer os til dens mange beboere. Fortællingerne slutter den 1. december, hvor Viola gør op, at alt ikke har været så slemt, som det så ud til, da hun først fik at vide, at de skulle flytte. For selvom der ingen blommetræer vokser på Blommevej, så er det alligevel et interessant kvarter med mange spændende mennesker. Der er den propre Fru Sølvtoft, der tjekker strømpesokkerne for snavs, inden man får lov at komme indenfor. Det ældre ægtepar Hans og Grete i Kagehuset. Tykke-Lykke, der elsker sukkermadder, og hvis mor syer villatelte. Den bedste historie er om Violas vilje, og hvordan hun får købmanden til at forære sig et nyt sjippetov, da hun truer med at tisse på hans gulv.

Bogens 11 kapitler er hver sin lille historie, om livet i Frugtparken - om mødet med sigøjnerne, Signe Sølvtofts fødselsdag, juleklip hos tante Alice og tante Betty og meget andet. Historierne er humoristisk skrevet, og får både børn og voksne til at trække på smilebåndet, ligesom de introducerer vigtige begreber som puddersukkermadder, giftkager og nationaldukker.

Illustrationerne, der er lavet af Otto Dickmeiss, og er rigtige levende og gode, med et næsten tegneserieagtigt præg med personerne med de overdimensionerede store hoveder.

En absolut anbefalelsesværdig højtlæsningsbog for børn fra 5-9 år, der på en skæg måde fortæller, hvad der virkelig foregår i hovedet på en 6-årig pige.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Helle B.F. Nielsen: Viola fra Frugtparken
Illustrationer: Otto Dickmeiss
Forlag: Gyldendal
Sider: 144
Udgivelsesdato: 05.10.2006
ISBN 87-02-04247-9