Flere nyheder

 
Musik
Snow Patrol i Store Vega

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Snow Patrol i Store Vega
Fre. 13. okt. 2006

Så var det nordirske band Snow Patrol, der vistnok oprindeligt kommer fra Skotland, atter på besøg i Danmark, og denne gang var det den store sal i Vega, der mandag den 9. oktober lagde hus til. Og ret langt hen ad vejen blev koncerten som forventet. Det imødekommende og meget venlige band fik vist både deres forcer samt deres mindre heldige sider.

Final Straw
Snow Patrol lagde ud med tre numre fra deres egentlige gennembrudsplade 'Final Straw' fra 2004. Dette album var deres tredje fuldlængde, men deres to første afstedkom aldrig den største opmærksomhed. Så da blandt andet 'Wow' og 'Chocolate' fra den fremragende 'Final Straw' allerede fra start blev smidt udover scenen, var koncerten sparket seriøst godt i gang.

Eyes Open
Nyeste album fra briterne hedder 'Eyes Open'. Og dette album, der havde release i foråret, gjorde sammen med førnævnte titel setlisten for denne aftens koncert. Som sådan var der ikke noget overraskende i aftenens valgte tracks - måske lige at der blev lagt så heftigt ud med numre fra forrige album - men det var egentlig også ligegyldigt, for sangene var for de flestes vedkommende rigtig gode, og de viste sig også at vække både genkendelse og glæde hos det pænt store publikum. Fra start til slut var de fremmødte godt med, og som blandt andet 'Chasing Cars', 'Shut Your Eyes' og 'It's Beginning To Get to Me' fra nyeste udspil blev disket op, var der vist udelukkende tilfredshed i salen.

Lunt, vellydende og måske nok lidt for pænt
Stemningen til koncerten var helt i top. Frontmand, sanger og guitarist, Gary Lightbody, kommunikerede i sjældent oplevet omfang med publikum, blandt andet det lille crew af nordirere, der åbenbart var blevet hængende i byen efter landskampen et par dage før. Disse gutter i grønne fodboldtrøjer var klart et opløftende moment, da de med deres fællessang og blotte nærvær tydeligvis gav bandet et kick. Men Lightbody overdrev også sin trang til at kommunikere med dele af publikum.

En af Snow Patrols klare styrker er deres tilførsler af massive guitarstykker i deres ellers ret så typiske britrock kompositioner. Modsat mange af de andre så populære aktører i denne genre, så formår Snow Patrol at løfte sig opover mellemgrøden og tilføre deres bud på denne form for sensitiv og melodiøs pop/rock en forløsende kant, der både afveksler og får de pæne linjer til at lette.

Men faktisk var der ikke så meget mere bund og tyngde i deres musik live, end der er på deres album. Lyden var stor, flot og pæn, men kriminelt tæt på lyden fra udgivelserne. Snow Patrol viste sig live at være lige den smule for artige, der forhindrede dem i, at knalde den ordentligt af. Så ja, de er nok lidt af nogle mors drenge, men nogle pokkers vellydende nogle.

Så da koncerten lukkede af med 'You're All I Have' fra 'Eyes Open' - dette efter små 80 minutter - havde man fået hvad man havde forventet. Og det var godt, men det kunne også nemt have været bedre.