Flere nyheder

 
Litteratur
Scraps

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Scraps
Man. 16. okt. 2006
Et kursus i små mirakler.

En bog i scraps - om at bruge materialer fra ens gemmer og kombinere dem på nye måder. En bog med inspiration til alle, der gerne vil være kreative. At scrappe er at sætte ting sammen, at kombinere farver, former og materialer til kort, collager, invitationer, minder - hvad som helst! Og det er nok her, bogen har sin største styrke: Scraps er ikke kun noget, der kan bruges, når man vil lave en scrapbog, men er en måde at sætte ting sammen på nye måder, når som helst man vil lave noget kreativt.

Bogen er fyldt med inspiration, ideer og råd samt de nødvendige teknikker til, som de selv udtrykker det, "at skabe små mirakler". En første gennembladning af bogen giver et meget rodet indtryk - og selvom der tydeligvis er brugt meget energi og tid på de enkelte scraps, så mangler de en del i præsentationen. Det er svært at se, hvad de enkelte scraps skal bruges til - hvilket mål de har haft. Dette træk går igen igennem bogens beskrivelser af måder at komme i gang og komme videre på, og de forskellige teknikker, hvor det bliver lidt haleløst at læse; der mangler simpelthen formål med de forskellige scraps.

Elementerne i de viste scraps er skabt af "hverdagens skatte", skriver de i bogen, men det ser nærmere ud til at være fortidens skatte. Det er i hvert fald ikke en kvittering for to liter mælk fra fakta fra i går, der er brugt - men mere rationeringsmærker, gamle frimærker, udklip fra gamle aviser og bøger og lign. Og der er da også en længere beskrivelse af, hvordan man kan finde brugbart materiale på loppemarkeder.

Det er de sidste 6 sider, der er langt de mest nyttige - her er angivet 34 måder at kickstarte et scrap på, 19 redskaber til at lave mønstre og strukturer og 49 emner for scraps. Først på en af de allersidste sider får man præsenteret nogle ideer til, hvad scraps rent praktisk kan bruges til - hvad målet for ens arbejde kan være. Her er udover festscrap og rejsescrap, som de fleste af os nok vil forbinde brugen af scraps med, foreslået bl.a. ønskeseddelscrap, stamtræsscrap og visualiseringsscrap.

At kalde bogens fremkomster mirakler er måske så meget sagt, men bogen kan ses som et stort scrap, og være en oplevelse at bladre igennem. Man kan blive inspireret til at sætte sig ned og klistre og klippe ting og sager sammen.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Elsebeth Gynther & Christine Clemmensen: Scraps - Et kursus i små mirakler
Forlag: Borgen
Sider: 128
Udgivelsesdato: 12.10.2006
ISBN: 87-21-02907-5