Flere nyheder

 
Musik
Jepsen: The Queen Survived

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jepsen: The Queen Survived
Tor. 10. maj 2012

Når man i en alder af 9 år debuterer med at spille John Mogensens "Der er noget galt i Danmark" for selveste Prins Henrik på Frederiksborg Slot, ved man bare, at der er tale om en dreng, som ikke er bange for at gøre tingene på sin helt egen måde.

Denne uimponerede og selvsikre tilgang til livet og verden har ikke ændret sig siden dengang på slottet for singer/songwriter og guitarist Jens Jepsen, der står bag albumudspillet 'The Queen Survived', der udkommer den 14. maj. Jepsen leverer med det nye album et ærligt og modigt smugkig ind under eventyrets muntre facade og konfronterer os med livets sårbare undertekst

Jens Jepsen kan, på trods af sine bare 26 somre, kalde sig for en velbevandret herre indenfor musikken, som han har levet af siden studenterhuen ramte hans hoved i 2005. For ham er musik for alle, og efter mange års hårdt arbejde er han efterhånden selv blevet lidt af en konge indenfor faget. Kongen af Hillerød fristes man til at sige. Det er nemlig især her i hjembyen, Jens Jepsens musikalske eventyr har udfoldet sig.

Jens Jepsen bryder sig ikke om at stå i kø til "de rigtige døre". Han vil hellere bygge noget op ved siden af dem og byde velkommen indenfor. Han rummer en selvstændighed, som bl.a. har resulteret i hans eget nyetablerede pladeselskab Red Hill Records. Jens ønsker at gøre op med tiden, hvor pladeselskabet sad på magten, og musikeren ingen stemme havde. I dag er det musikerne og publikum, der bestemmer, og man må sige, at Jepsen med 'The Queen Survived' i høj grad statuerer et godt eksempel på en musiker, der ikke er bange for at åbne munden og byde lytteren indenfor.

Indbygget gavmildhed
Og Jepsen udgiver ikke blot en cd, men også en tekstsamling til det streamende publikum, der stadig har interesse i de skrevne ord. Derudover følger der et present only eksemplar med albummet, som pladekøberen, med Jepsens velsignelse, kan videregive til en, som endnu ikke kender musikken, men som køberen synes burde lytte til den.

Også live bliver det hele en lille smule anderledes. Det 10 mand store band vil over et år give én koncert i en ny by hver måned. Op til koncerten vil Jens Jepsen befinde sig i det pågældende lokalområde, hvor han bl.a. vil besøge musikskoler, gymnasier, erhvervsliv og sangskriverklubber for at gøre opmærksom på koncerten ved at komme i øjenhøjde med sit publikum og møde dem andre steder end lige præcis på scenen.

Beat-orkester og strygekvartet
Med The Queen Survived har Jens Jepsen begået et rørende og helstøbt album, der fint formidler livets udfordringer og de spekulationer, de fører med sig. Til anledningen har han meget innovativt parret et 6 mands beat-orkester med en klassisk strygerkvartet, der smyger sig som en elegant understrøm gennem størstedelen af numrene. Med sit enkle og lyriske tekstunivers placerer han et ucensureret spejl foran lytteren. Ethvert menneske, som lever i denne verden, kan utvivlsomt identificere sig med smerten fra fortidens brændemærker, nutidens længsel og fremtidens håb. Solidt bakket op af en gruppe af talentfulde musikere åbner Jens Jepsen, i albummets i alt 10 sange, generøst op for både hjertesorg, tvivl og ensomhed.

The Queen Survived beskriver meget fint et menneske som tager chancer. Når man tager chancer i livets spil, opnår man til tider gevinst, og andre gange medfører chancerne tab. Kongen trumfer ikke altid dronningen. Jens Jepsen er én af de modige, som tør berette ikke kun om sine sejre men lige så vigtigt om sine tab. Jens er ikke tilhænger af skulderklap. Han går ind for ærlighed og konstruktiv kritik. Det er nemlig i konfrontationen med den rå sandhed, at udviklingen og læringsprocessen finder sted.

Sangene handler om vores allesammens søgen efter eksistens og kærlighed. Om menneskets kamp for at dække sårene fra i går, stimulere i dags rastløshed og fastholde drømmene for i morgen. Jens Jepsen illustrerer livets frikvarter. Dette flygtige pusterum ned i skolegården væk fra skemaet, hvor alt skal testes og afprøves, inden klokken ringer ind igen. Frikvarteret kan til tider føles meget langt og andre gange alt for kort. Skolegården har både sol og skygge. Den er både varm og kold. Både fyldt og tom- Empty swing rocking from a tree. Lonely child, what did you see?

Jens har selv, også kunstnerisk, samlet al sin viden op i livets skolegård, og han har måttet erfare, at selv i eventyret kan kongen dø og dronningen overleve. Men tronen står stadig, til ham der tør overtage den på ny, og dette album er Jens' heltemodige tilbagetog.

Eventyret er alt andet end ude - Open road is calling. Vind Jepsens The Queen Survived.

Hvem lader Jepsen overleve på sit nye album?.

Det rigtige svar er:
Dit navn:
Din E-mail adresse:
Dit telefonnr:
Adresse:
Postnr og by:
Tilmeld også KultuNauts nyhedsbrev