Flere nyheder

 
Teater
Nissemysteriet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nissemysteriet
Tir. 28. nov. 2006

Alle weekender i december kan man se Eventyrteatrets julemusical "Nissemysteriet" for hele familien i Glassalen i Tivoli. Det er en meget vellykket forestilling med masser af sang, dans, grin og action, og det var meget tydeligt ud fra publikums respons, at det faldt i både børnenes og de voksnes smag.

Harry Potter i Nisseland
Vi befinder os på Skolen for UEV (utilpassede eventyrvæsener), hvor vi bl.a. møder kagepigen Cookie (Tine Søderberg/Kia Mandsbjerg), der får alt til brænde på, nissen Nico (Emil Hartmann/Jannik Schow), der stjæler i stedet for at give, og tandfeen Dora (Line Petterson/Klara Shelton), der giver børnene rådne tænder. Men der er noget helt galt på skolen, for Julemandens magiske krystal er begyndt at miste sit lys, og hvis den går helt ud, bliver det aldrig jul igen. Sammen må de tre opklare mysteriet og prøve at redde julen.

Der er meget Harry Potter over både handling og kostumer, der for øvrigt er rigtigt flotte, og som i høj grad er med til at skabe en stemning af jul og magi, og Nissemysteriet vil bestemt tale til det samme publikum. Der er masser af handling og spænding, uden at det bliver for uhyggeligt for de mindste, og der er også en god portion humor i stykket. Der er også masser af sangnumre, som helt tydeligt fængede hos tilskuerne, der taktfast klappede med til næsten alle sange.

Overflødige sidekicks
Eneste irritationsmoment er de tre fjollede nisser, Kasper, Melli og Balta, der er sendt ud af julemanden på hemmelig mission for at redde krystallen. De klovner rundt og sparker ud i luften, hvilket måske kan fremkalde enkelte grin, men ellers er de komplet overflødige for handlingen og kunne uden videre skæres ud af stykket.

Der er gjort meget ud af, at alle skal kunne følge med, hvorfor mange karakterer virker lidt overdrevne, især de tre agentnisser, men på den måde bliver figurerne genkendelige for børnene. Rollerne er dobbeltbesatte; men de skuespillere, der optrådte til premieren virkede meget dygtige, og alle hovedrollerne havde desuden glimrende sangstemmer. Det er kun så meget mere imponerende, som alle skuespillerne, med undtagelse af lærerne, er børn i alderen 7-20 år. Især Frø, der spilles af Josephine Ellefsen/Tillie Bech, er purung og alligevel helt sikker i både sin dans og sine replikker.

Forestillingen henvender sig til børn fra 4 år og opefter, og den kan stærkt anbefales til enhver, der holder af gode juleeventyr. Man kommer helt klart i julehumør, og som en bonus kan man så nyde Tivolis juleopstilling bagefter.

Se spilletider.
Foto: Jonas Vilhelmsen