Flere nyheder

 
Teater
Om et øjeblik

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Om et øjeblik
Man. 4. dec. 2006

"Om et øjeblik" handler om kvinder. Om øjeblikke der kommer til at definere deres liv, om forskelle og ligheder, om alt det der ligger dybere end shoppingture og venindesnak. - Måske alt det kvinder i virkeligheden (til forskel fra hvad vi mænd kunne tro) snakker om, når de går på toilettet sammen? Samt det der end ikke kan fortælles til de bedste af veninderne.

Dette - ret specielle - stykke fremføres som værende én lang monolog - et turborush af blottede følelser og barske, men ægte historier.

"Fire forsøg på at leve og et på at dø" er undertitlen til stykket, der bygger på reelle historier, som forskellige kvinder via breve, emails og sms'er har fortalt, da Betty Nansen teatret via en annonce i en lang række aviser opfordrede kvinder til at fortælle om et afgørende øjeblik i deres liv.

Et billede af de facetter, kvinden rummer, gives gennem disse fortællinger - med sorger, glæder, skjulte hensigter, angst, vildskab, fortrydelse, skam..

Det er fem af Danmarks p.t. "stærkeste" skuespillerinder der står på scenen i dette stykke: Tammi Øst, Camilla Bendix, Anette Støvelbæk, Sarah Boberg og Birgitte Simonsen. Og de gør det godt. De bruger gennem hele stykket hinanden til at fortælle deres individuelle historier, og dem der ikke er "på" hjælper til at visualisere de andres historier ved at skabe lydkulisser, indtage roller fra den pågældende historie, eller lignende.

Hele tiden veksles der mellem historierne, fokus skifter fra én skuespillerinde til en anden - nogen gange helt korte sekvenser, andre gange længerevarende. Forvirrende? Nej, egentlig ikke, når man lige får vænnet sig til det.

Det, der gør det særligt spændende, er fortællemåden og scenografien, idet skuespillerne hele tiden skaber rammerne for de andres historier, i den ekstremt sparsomme scenografi, som stort set bare består af varierende belægning, hvor scenen opdeles i felter med græs, perlesten, mm. Der er ét akt, og man skal holde godt fast, for der er fart på.

Der er masser af humor, tragedie, og fem rigtig dygtige skuespillerinder der fører os sikkert gennem stykket. Selvom det er alvorlige historier, der fortælles uden omsvøb, er det også historier man har hørt før, så der efterlades ikke rigtig stof til eftertanke. - Men det er nu ganske godt skruet sammen!

Og den ros skal jo nok tilfalde manuskriptforfatter Peter Asmussen, Instruktør Kamilla Wargo Brekling, og scenograf Maja Ravn.

Se spilletider.
Foto: Natascha Thiara Rydvald