Flere nyheder

 
Litteratur
Ølruten

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Ølruten
Fre. 15. dec. 2006

- Guiden til Danske Mikrobryggerier


Her kommer 2. oplag af bogen 'Ølruten' som udkom første gang i maj 2006. Det danske ølmarkede er i en rivende udvikling, og bogen skaber et længe ventet overblik over de danske mikrobryggerier og kan derfor klart anbefales til enhver ølentusiast.



Bogen er en samlet oversigt over det danske 'alternative' ølland. Den indeholder en generel introduktion til ølbrygningens verden samt en række oversigter, der giver et grundigt overblik over, hvilke mikrobryggerier der ligger hvor, og hvilke øl de laver. Der er i alt beskrevet 58 mikrobrygerier og 286 forskellige øl fra disse.

Som forfatteren skriver, er der i kølvandet på mikrobryg-bølgen også en del håbefulde guldgravere. Guiden indeholder derfor også en bedømmelse af de forskellige øl, hvor øllen kort anmeldes og gives karakter.

Guiden er det danske svar på Michael Jacksons Whiskyguide og er i et lille handy format, grafisk flot opstillet og med illustrationer med flotte og stemningsfulde billeder, der viser menneskerne og bryggeprocesserne på de små bryggerier. Med denne guide i hånden er det muligt at planlægge sin egen oplevelsesrejse i det danske ølland.

Bogen er udgivet første gang i maj 2006 og forventes ajourført løbende og genudgivet hvert år i forbindelse med Ølfestivallen. Den skal ligeledes ses i sammenhæng med hjemmesiden oelruten.dk, der dog halter meget efter bogen i omfang og design.

Desværre er udviklingen på det danske ølmarked så stort i øjeblikket, at det trykte medie er et dårligt valg til denne tur-/ølguide. Den bliver hurtigt forældet, og man kunne mistænke forfatteren for at spekulere i dette, da årlige opdateringer og genudgivelser er en nødvendighed. Guiden egner sig bedst til et mere dynamisk medie som f.eks. internettet. Her ville det være muligt med løbende opdateringer, søgefunktioner, links og mere inteaktive oversigter, som ville gøre det nemmere at få et overblik.

Henrik Bøegh: Ølruten. Guiden til Danske Mikrobryggerier
Forlag: Forlaget Bøegh
Sider: 192
Udgivelsesdato: november 2006
ISBN: 87-987757-5-8