Flere nyheder

 
Litteratur
Alexander - skæbnens søn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Alexander - skæbnens søn
Lør. 30. dec. 2006


Dette er den første bog i en trilogi om Alexander den store - den makedonske konge, der skabte et hellensk verdensherredømme ved i årene 334-323 at erobre hele Perserriget med Babylonien og Egypten, og som derved skabte et imperium, der strakte sig fra Grækenland til Indien. Kun 32 år gammel bukkede Alexander under for en febersygdom.

Denne første bog i serien har undertitlen "Skæbnens søn" og beskriver hans fødsel og opvækst frem til hans overtagelse af tronen som 20-årig.

Alexander er søn af den makedonske konge Filip II, som sikrer at han får den bedst mulige uddannelse bl.a. af den græske filosof Aristoteles. Det er vigtigt for kongen, at Alexander ikke blot lærer krigsførelse, men også uddannes i filosofi og politik. I disse ungdomsår knytter han nære venskaber, gør sig sine første erfaringer med kærligheden, og deltager også som ganske ung i sin fars felttog mod de græske bystater.

Da Filip II snigmyrdes ved sin egen datters (Alexanders lillesøster Kleopatra) bryllup, overtager Alexander tronen, og snart står han foran sit livs udfordring: det store felttog mod Perserriget.

Bogens forfatter, Valerio Massimo Manfredi, er, udover at have slået sit navn fast som international bestsellerforfatter, professor i klassisk arkæologi ved universitet i Milano. Selvom det er en skønlitterær skildring, velfortalt og letlæselig som en god historie skal være, så er sandsynligheden for den historiske korrekthed derfor rimelig stor - hvilket jo kun gør den mere interessant.

Så hvad enten man har interesse i den sande historie omkring Alexander den store, eller om man bare ønsker en spændende fortælling på natbordet, så kan den bestemt anbefales.

Det er en velskrevet og spændende historie, som med forfatterens indsigt i den tids levevis og de historiske facts bliver ganske interessant læsning.

Serien afsluttes i 2007 og består af tre bind:
Skæbnens søn
Ammons spådom
Ved verdens ende

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Valerio Massimo Manfredi: Alexander - skæbnens søn
Forlag: Borgen
Sider: 296
Udgivelsesdato: 20.10.2006
ISBN: 87-21-02840-0