Flere nyheder

 
Musik
Murder på Musikcaféen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Murder på Musikcaféen
Tor. 1. feb. 2007

Duoen Murder er for tiden på en lille miniturné, og denne bragte dem forbi Musikcaféen hele to dage i træk, hvor der imponerende nok var udsolgt begge dage. Men duoen har også fået smidt mange roser efter sig, hvilket er ganske fortjent. Og aftenens koncert beviste da også, hvorfor Murder nu er blevet tildelt så megen ros og opmærksomhed. Men den helt store oplevelse blev det nu ikke.

Jacob, Anders og de andre
Det var fredag og lørdag aften i januar måneds sidste weekend, at duoen Murder, der udgøres af Jacob Bellens og Anders Mathiasen, gæstede Musikcaféen i København. Med sig havde duoen tre gæstemusikere i form af en bassist, en cellist (Morten Svenstrup fra Under Byen) og Jacob Funch, der også spiller sammen med Jacob Bellens i I Got You On Tape. Alt i alt en fremragende sammenstillet kvintet, der hvad angår musiske kvaliteter også markerede sig virkeligt flot den lørdag, hvor jeg indfandt mig på det københavnske spillested i Magstræde.

Mordets Melodi
Sidst jeg overværede en koncert med Murder, var i starten af december på Stengade 30. Her havde bandet godt nok anselige lydproblemer, men formåede alligevel at levere en koncert, der var rig på nerve og nærvær, og som præsenterede deres sange med både bund og kant. Deres neo-folk med højt til loftet, tilført strøg af 70'er-acoustica og americana, gik her rent ind.

Sådan gik det så desværre ikke helt denne lørdag aften i Huset. Materialet, musikerne og publikum var der, men koncerten var alt for renskuret og pæn. Væk var den nødvendige kant, der både bidrager til Murders musiks dragende atmosfære og til at holde det indimellem monotone lydbillede levende.

Som sagt, så var den musiske side meget flot, men den var nok også lidt for flot. Udtrykket var noget stift, sådan lidt andægtigt, akkurat som publikum, der denne aften var til siddekoncert og som sad nok så stille og fint og lyttede - og klappede, når numrene var færdige. Men ellers var det mest tys-tys - både på scenen og på gulvet blandt de fremmødte.

Der er helt klart en hang til lidt andægtigt stemte lydbilleder i Murders kompositioner, men de bæres altså bedst igennem med lidt ridser i furerne og lidt snavs mellem linierne. Heldigvis bidrog guitaristen Jacob Funch med flere tiltag af mere udstikkende karakter, der var med til indimellem at gøre musikken lidt mere uberegnelig.

Stockholm Syndrome
Murders nyeste - og andet - album hedder "Stockholm Syndrome", og dette album udgjorde det meste af aftenens sæt. Men lidt ældre numre blev det da også til. Og materialet herfra er af virkelig høj klasse, hvilket man da også sagtens kunne høre denne aften. For som sådan var det en god og intim lille session, som Murder inviterede på denne lørdag. Men den var også lidt for forsigtig og indeklemt.