Flere nyheder

 
Teater
Dorset, Dybvad og P på Alibi

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dorset, Dybvad og P på Alibi
Tir. 20. feb. 2007

I hele februar måned kan Sebastian Dorset, Tobias Dybvad og Linda P opleves rundt om i landet på Comedy tour. Og der bliver ikke lagt fingre imellem, når de udstiller os alle - og ikke mindst dem selv - i stand-uppens ulideligt klare lys. 17. februar gjaldt det Alibi i Odense.Og hold da op hvor bliver man godt underholdt!

For at sende os sikkert fra havn, lagde den altid rolige og træfsikre Sebastian Dorset ud med en lille lokalpatriotisk intro, så vi også var klar over, at de godt vidste, at de var kommet til Odense.

Dorset er en af de "gamle drenge" i faget (mente selv han var fyldt 74, men den står nu for hans egen regning). Han er kendt som dansk stand-up's kloge, rare og gennemsyrede morsomme mand. Og selv om hans stil er meget rolig og hyggelig, er der ingen tvivl om at han kan hvæsse tunge og meninger, når han føler behov for det.

Efter hans intro fik Linda P lov at overtage scenen, og det gik bestemt ikke stille af sig. Hun formåede fra første færd i rolig og selvsikker stil at fange publikums fulde opmærksomhed, og med sin fantastiske timing og skæve synsvinkel på hende selv, hendes parforhold, hendes køreprøve med mere måtte publikum straks overgive sig. Hun bliver betragtet som en af stand-uppens kommende førstedamer, og det er bestemt ikke uden grund.

Tobias Dybvad, som var den næste på scenen, er med på Comedy tour for femte gang. Han beskriver selv sit materiale som lige dele satire og sjofelheder, hvilket han delte rundhåndet ud af. Han fik også vadet godt ind over sprængfarlige emner som terror og indvandrere med en behændighed som en panikslagen elefant i et minefelt. Men med sin præcise levering - og ikke mindst hans overraskende drejninger, der reducerede de ellers oplagte fortolkninger til kun at være en kløende fornemmelse, der hvor kløpinden ikke kan nå, endte han langt udenfor landminerne - og havde måske endda formået at rydde et par stykker undervejs.

Efter Dybvad gik Sebastian Dorset igen på scenen, for at afrunde aftenen med hans sæt. Hans meget rolige - tenderende til nørdede - facon får altid publikum til at føle sig hjemme i hyggeligt og godt selskab. Selvom han til tider - efter eget udsagn "bare vrøvler lidt" så havde han også denne aften et sikkert greb om publikum.

Men på denne aften blev Dorsets ellers gode og rutinerede præstation overstrålet af de yngre kræfter - særligt den mindst rutinerede af de tre, Linda P, overraskede med et virkelig morsomt og originalt materiale og en meget præcis timing, på trods af den forholdsvis korte erfaring hun har med stand-uppen.

Så alt i alt fantastisk god underholdning, fra tre komikere der alle virkelig leverede varen.

Resten af turneen kan opleves her:

20/2 - Aalborg - Skråen kl. 20.00
21/2 - Horsens - Comedyscope kl. 20.00
22/2 - Frederecia - Det Bruunske
Pakhus kl. 21.00
23/2 - Vordingborg - Stars kl. 20.00
24/2 - Esbjerg - Esbjerg Musikhus kl. 20.00
25/2 - Greve - Portalen kl. 20.00
27/2 - Aarhus - Gaz Station kl. 21.00
28/2 - Aarhus - Gaz Station kl. 21.00