Flere nyheder

 
Litteratur
Fine Feer & Rappe racerbiler

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Fine Feer & Rappe racerbiler
Man. 19. mar. 2007

Med udgangspunkt i et rigtigt drengeunivers med racerbiler og maskiner og et rigtigt pigeunivers med glimmer, feer og prinsesser, har Dawn Bentley og Heather Cahoon lavet to kraftige og farvefulde bøger for de mindste med lyd- og lyseffekter på de sidste sider.

Ti fine feer - En eventyrlig tællebog
er en godnat-tællebog for de mindste. Man flyver sammen med feerne gennem en eventyrverden og besøger en havfrue, Tommelise, Askepot, Prinsessen på ærten og mange andre, mens man samtidig lærer tallene fra 1 til 10. De påsatte glitrende feer forsvinder en efter en, efterhånden som man vender siderne, fordi de bliver rundtosset af at danse, flyver væk på et tæppe osv. Teksten er givet i rim efter devisen "Ti fine feer er klar til trylleri - en bliver hos prinsessen - og så er der..". Siderne viser alle meget pastelagtige scener fra kendte eventyrer og typiske prinsesse-situationer - og på den sidste side siger feerne godnat med deres blinkkende festave. Og dette er meget sødt, når det virker. Man må ofte åbne og lukke bogen et par gange, før det virker.

De lyserøde og glitrende detaljer er vældige prinsesseagtige, men fænger ikke i længden. Til det mangler der lidt flere detaljer - for illustrationerne kan virke lidt for udflydende, og bogen har ikke holdt interessen lang tid herhjemme.

I Rappe racerbiler i flotte farver følger man nogle racerbiler i et motorløb. For hver side forsvinder en racerbil som følge af motorstop eller fordi den rammer et isskilt, et hølæs etc., og på allersidste side komme vinderbilen i mål til lyden af motorræs. Udover farveindlæringen er der et utal af maskiner på de mange sider - blandt andet lastbiler, toge, brandbiler, gravmaskiner og ambulancer. Der er også rigtig mange fine små detaljer, der gør, at man kan bruge lang tid på hver enkelt side. På fx at nærstudere de mange forskellige situationer. Herfra kan kun lyde: "Klar, parat, start - og så af sted! Men den lilla bil er for langsom og kan ikke følge med!".

Begge bøger har en utrolig god og holdbar kvalitet, der sagtens kan holde til kraftig brug. På bagsiden af bøgerne er der anvisning til skift af batterierne, hvis de skulle løbe tør.

En anbefaling herfra: Særligt Rappe racerbiler kan med de klarer farver og gode rim fange børn helt ned fra 1½-2 år.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Dawn Bentley: Ti fine feer / Rappe Racerbiler
Forlag: Borgen
Sider: 22
Udgivelsesdato: 19. marts
ISBN: 978-87-21-02899-2 / 978-87-21-02898-5