Flere nyheder

 
Musik
The Casualties: Under Attack

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
The Casualties: Under Attack
Fre. 16. mar. 2007

New Yorker-bandet The Casualties har med 'Under Attack' frembragt en af de bedste punk/hardcore skiver, der har set dagens lys i lang tid. Albummet er tro mod punkens etos, uden at lyde gammeldags og overlevet, samtidig med, at musikken er drevet frem af en friskhed og en adrenalinbankende energi. The Casualties beviser med deres nyeste album, at "Punk's not dead at all".

Made in the NYC
At The Casualties lyder så pokkers tighte og formfuldendte er ikke mindst et resultat af, at bandet efterhånden er et ret så erfarent act. De startede ud i 1990 og albumdebuterede omkring seks år efter med "For The Punx". Og bandets betydelige erfaring høres også tydeligt på nyeste bedrift. "Under Attack" er i den grad præget af en omfattende sammenhæng; der er simpelthen nul svinkeærinder, ingen bøvede afvigelser og nul flade tracks - albummet holder hele vejen. Det er tolv numre af en samlet spilletid på en halv time bestående af 'in your face' hardcore/punk, der både har melodier, aggressivitet og energi.

In It For Life
The Casualties' lyd er boostet klassisk punk/hardcore, der er inspireret af lige dele ol' school engelsk punk og NYC hardcore. Og så er der oveni tilført passende mængder af OI! Delikat. Man kommer bandet lidt nærmere, hvis man tænker på videreførere af god gammeldags britisk punk som Rancid, og så parrer dette med bands som Exploited og deres hidsige og intense stil samt med Agnostic Front, hvad angår tyngde. Dette så bare for at komme tættere bandets berøringsflade. Altså et punkfundament med massiv tyngde og fængende melodier læsset med syng/råb med omkvæd. Det er simpelt, effektivt og udført med et sjældent touch.

System Failed Us Again
The Casualties kan ikke sige sig fri for, at tekstuniverset er præget af et vist slogan-præg. Men sådan skal det jo også være - det virker i hvert fald. Sangtitler som "System Failed Us Again", "Social Outcast" og "In It For Life" fortæller sit. Men vreden og den sociale indignation er en del af den ægte punks etos, og når den kombineres med så gennemmusikalske ytringer som på "Under Attack", så går det meste op i en højere enhed.

The Casualties har med deres sjette album manifesteret sig som et af de mest interessante punk/hardcore bands, som scenen kan opbyde lige nu.

Udgivet på Side One Dummy Records/Kick Music.