Flere nyheder

 
Musik
Rumskib

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Rumskib
Man. 21. maj 2007

Rumskib

Rumskib er et dansk band, der på ingen måde lyder dansk. Ved første gennemlytning smuttede jeg tilbage til slutningen af 80'erne og starten af 90'erne. Det ser det ud til, at vi har nogle internationale bannerfører inden for en nyfortolkning af shoegaze - i Rumskib´s eget udlægning; nu-gaze! Med My Bloody Valentine som hovedinspiration tilført moderne teknologi og en meget loyal men stadig egen lyd ender vi i et Rumskib.

I fuld fart blev jeg draget ind i deres verden. Jeg måtte genhøre Lush, Curve, This Mortal Coil, og Cocteau Twins for at finde ind til deres inspiration. Trods de mange sammenligninger, hvor My Bloody Valentine tydeligst skinner gennem, måtte jeg sande, at de havde deres helt egen lyd, der til trods forholder sig loyalt til deres forgængere. De genopfinder og opdatere genren, så nye fans af genren kan opstå.

Rumskib er ikke let tilgængelige, men alle med en forkærlighed for ovennævnte referencer vil finde dem intet mindre end fantastiske. Cd'en er afvekslende og udfordrende og meget gennemført i dens lyd. Jeg vil ikke fremhæve nogen numre, da jeg fra start til slut er fanget ind i deres univers. Som fortidens genre, har vokalen fra Tine Louise Kortermand ofte et drømmende fjernt udtryk. Andre gange er hendes vokal bærende, nærværende og en stadig fornøjelse fra start til slut.

Bandets andet medlem er multiinstrumentalisten og medproducer Keith Canisius Baerken. Han har sammen med Jonas Munk produceret cd'en, som i lyd formår at genopfinde en svær genre og videreudvikle den. Jeg tror, de går en stor fremtid i møde

Man har da også fået øje for bandets kvaliteter uden for landets grænser. De har fået pladekontrakt med det lille, men allerede kendte, alternative pladeselskab Darla Records i Californien.

Hvorfor så lige kalde bandet for Rumskib, når man får internationale kontrakter? Men jeg forstår, at de på en eller anden måde på dansk udtrykker det himmelske, drømmende univers, som netop beherskes af rumskibe.

Tag med på rejsen, jeg ved ikke, hvor det ender, men jeg spår dem en stor fremtid. I mit univers har de fundet plads i evig tid!

Udgivet på Darla Records.