Flere nyheder

 
Musik
Mnemic på Loppen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mnemic på Loppen
Man. 21. maj 2007

Mnemic åbnede for et par år siden Orange Scene på Roskilde Festival som det nye danske håb, og blev blæst væk af en solid kuling og det uhomogene publikums meget korte opmærksomhedshorisont. Onsdag den 16. maj stod de på scenen på Loppen - og til sommer skal de i hjembyen Århus spille med selveste Metallica. Er de klar?

Mnemic debuterede ud med albummet "Mechanical Spin Phenomena", der lyder lidt som Fear Factory. Siden blev "The Audio Injected Soul" tilføjet diskografien, og mere fængende omkvæd indarbejdet i stilen.

I dag er bandet dansk-fransk, da en række udskiftninger er endt med at forsangeren hedder Guillaume Bideau. Med ham har Mnemic i år udgivet albummet "Passenger", og hvis det skulle minde nogen om Fear Factory igen, skyldes det nok snarest at det er produceret af netop Fear Factorys Christian Olde Wolbers.

Lyden er meget poleret, beatet næsten i glad stemning og omkvædene fængende som nogen sinde. Så de burde kunne nå næsten samme berømmelse som f.eks. Volbeat. Men det er stadig teknisk, thrash-agtigt og med masser af smadder på, så det er måske alligevel lige en tand for voldsomt til DR P3. Blandt andre bands, de minder mig om, kan nævnes In Flames, Chimaira og Machine Head.

Talentet har såmænd altid været der - selv i det nådesløst store Roskilde-miljø var det åbenlyst. Nu har man så også modnet projektet et par år og lader til i det mindste at nyde lidt opmærksomhed fra branchens top-drenge. Så det skulle blive spændende at se, hvad Mnemic kunne udrette på den diametrale modsætning til Orange Scene; Christianias måske mest intime spillested, Loppen.

Mnemic tog ikke hævn, og blæste publikum lige så langt væk, som de selv blev det på Roskilde. De havde bare en drøn-hyggelig aften med en solid håndfuld fans, sådan som Loppen er det ideelle sted at have det. Forrest står den hårde kerne og råber med, bagerst kan man uhindret nyde en øl i ro og mag, som man knapt har stået i kø for at købe. Luksus.

Selve Mnemics sæt var tæt pakket. Der blev kun snakket en smule hen imod slutningen, hvor folk lige skulle gejles op til at råbe på ekstranumre. Det var så "Liquid", der blev råbt højest, og den vi havde på hjernen, da vi gik hjem. Om Mnemic er klar til at varme op for Metallica? Spørg hellere om Metallica er klar til at spille med Mnemic.