Flere nyheder

 
Musik
Dúné

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dúné
Tir. 29. maj 2007

We Are In There, You Are Out Here

Dúné har i længere tid været genstand for en iøjefaldende hype, og der har været set frem med spænding til det unge band fra Skives første album. Et par ep'er, et hav af koncerter samt ikke mindst førstesinglen fra albummet, "Bloodlines", har gødet jorden for det fremstormende, talentfulde band. Lever den første langspiller så op til forventningerne? Absolut.. 100 %!

"We Are In There, You Are Out Here" udgøres af tolv tracks, der for de fleste vedkommende holder et højt niveau. Et par lidt svagere sange skal være bandet tilgivet, for helhedsindtrykket er flot, og de mindre gode sange er ikke decideret dårlige. Men de bedste tracks er så virkelig fremragende. "Bloodlines", der har lovet så godt for debuten, er et sitrende og vitalt nummer, der så ikke en gang er albummets bedste.

Den anden single fra albummet, "A Blast Beat", er mindst lige så god som førsteudspillet. Her igangsættes der med et manisk, synth-beat, der hurtigt akkompagneres af blandt andet et hidsigt guitardrive. I trackets andet stykke lyder forsanger Mattias Kolstrup faktisk ret så meget som frontmand og vokalist Jaime Harding fra et af de mest skammeligt oversete, engelske bands, nemlig Marion. En fantastisk biting..

Derudover bør tracket "John Wayne vs. Mary Chain" også fremhæves. Og også i dette nummer er der britiske referencer at pege på. "Mary Chain" peger uden tvivl hen på det skotske støjband The Jesus and Mary Chain, og nummeret løftes også op af luftige guitarfigurer udi strengespil, som har været et typisk varemærke for engelsk postpunk i over 25 år.

Overall trækker Dúné i det hele taget en del på engelsk postpunk og ny-rock. Et band som Gang Of Four har også haft umiskendeligt afsmitning på det unge band fra Skive. Så ja, inspirationer, referencer og musikalsk baggrund kunne ikke være bedre. Og Dúné formår på mere end almindelig flot vis, at integrere alle kilderne i deres eget indie-elektro-rock udtryk, som de selv har valgt at benævne indielectrock.

Dúné har som sådan flere sammenfald med det klart bedste elektrorock baserede navn herhjemme, Veto. Men debutanterne adskiller sig for eksempel ved, at de i højere grad vægter et energisk udtryk. Samtidigt er Dúnés lyd heller ikke så kantet og skurrende som Vetos. "We Are In There, You Are Out Here" sparker mestendels fra sig med et anseligt lufttryk tilsat iørefaldende melodier, der på ualmindelig velgørende facon glider let ind - og ned.

Der skulle være al mulig grund til, at også udlandet vil tage dette talentfulde band og deres imponerende debut til sig. Dúné vil helt sikkert blive mere end blot en kortvarig brusen på den danske rockscene - bandet har i hvert fald potentialet til det.

Udgivet på New Gang of Robots/Playground Music.