Flere nyheder

 
Musik
Psychic TV aka PTV3

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Psychic TV aka PTV3
Lør. 16. jun. 2007

Hell Is Invisible.. Heaven Is Her/e

Legendariske Psychic TV med den fascinerende, skæve og på ingen måde almindelige Genesis P-Orridge i front, har netop smidt et nyt album på gaden. Bandet, der i dag også går under navnet PTV3, har igennem et par år turneret kraftigt med nuværende besætning, og dette har inspireret bandet til nyeste udgivelse. Resultatet er her og der fremragende, sjældent kedeligt men overall er det lidt rodet og usammenhængende.

Psychic TV
Genesis P-Orridge dannede Psychic TV efter skilsmissen fra det meget betydende, engelske industrial band Throbbing Gristle i 1979. Med den nye konstellation fortsattes en afsindigt eksperimenterende, kunstnerisk vidtfavnende og alternativ udtryksform, der gennem årene har afstedkommet en vanvittig mængde udgivelser. Men trods den rekordstore udgivelsesrække fra dette engelske non konforme rockband, så er "Hell Is Invisible.. Heaven Is Her/e" første nye studiemateriale i mange år.

Kant, lyd og køn
Genesis P-Orridge har ikke kun en eksperimenterende tilgang til sin kunst. Også hans krop og køn er i bogstaveligste forstand genstand for transformation. I gennem flere år har han nemlig ladet sin krop genskabe/modellere i en søgen efter et for ham mere stemmende køn. Man må give manden (eller kvinden måske), at han ikke står tilbage for noget som helst, når det handler om andre og nye niveauer, om det så drejer sig om erkendelse eller faktisk kropslig væren. Og flere steder på albummet berøres Genesis P-Orridges kropslige transformation da også. Kigger man på coverets artwork, så synes den tematiske diskurs omkring (tve)køn da også lige for.

Musikken er også en spraglet og mangearmet affære. Der er messende, tribal rock, drone, pop/rock med markante psykedeliske tresserinspirationer, støj osv. Og dette blend af lydlige indtryk er som helhed måske lidt usammenhængende, men de fleste tracks fungerer sådan set godt hver for sig - nogle af dem er faktisk fremragende. Lyt eksempelvis bare til den funkede åbner "Higher & Higher", den syrede "In Thee Body", den melodiøse uptempo sang "Lies, And Then" eller den swingende, catchy og støjende"Maximum Swing". Her er Psychic TV aka PTV3 virkelig i en super form.

Udgivet på Cargo Records/Target Distribution.